המדריך המלא איך מכינים אוזני המן מושלמות כמו בקונדיטוריה .
כל הטיפים והסודות להצלחה של המאפה המושלם הזה !
כל סוגי הבצקים והטעמים של אוזני המן .
אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג הפורים.
מאפה מתוק מבצק פריך רך ונמס בפה ובתוכו מלית מתוקה ואהובה.
מקורו של המאפה באירופה – התחיל ככיסון ממולא בפרג, שהפך ברבות הימים
לצורתו המשולשת של אוזן ההמן.
שמו של המאפה באידיש מאן טאַש שהפירוש – “כיס פרג”, ה”מאן” הפך ל- המן homen tash.
בגרמנית נקרא המאפה מוֹן-טאשֶה Mohntasche .
באנגלית אוזני המן נקראות הָמָנְטַאשֶן Hamantaschen
היהודים אימצו את המאפה לחג הפורים ונהגו לאכול אותו
כאילו “אוכלים את המן” – מצווה לאכול את המן בכל הפה.
הבצק לאוזני המן יכול להיות בצק פריך אך גם נוהגים להכין מבצק שמרים פריך (פרסבורגר).
המלית הקלאסית היא של פרג אך כיום ממלאים במגוון רחב של מליות –
תמרים,חלבה,שוקולד,אגוזים ועוד כיד הדמיון.
טיפים קטנים להצלחת המאפה –
בצק פריך – צריך שהייה במקרר לפחות שעה.
מריחה של ביצה מסביב לעיגול הבצק תדביק יפה ותמנע פתיחה של אוזני ההמן.
עוד תהליך שמונע פתיחה – אחרי שממלאים ומניחים בתבנית – מכניסים את התבנית לקירור של כ- 20 דקות במקרר.
וכך יצאו לכם אוזני המן מושלמות !
אספתי לכם את המתכונים שלי לאוזני המן בשלל גרסאות –
הבצק הפריך, הכי טעים שתכינו – נמס בפה, פשוט מעדן !
קישור לכל מבחר אוזני ההמן שלי
אוזני המן פרג ומגוון מליות – כאן
אוזני המן פרסבורגר – בצק שמרים עשיר פריך
אוזני המן צבעוניות המתכון- כאן
אוזני המן רפאלו – מתכון כאן
אוזני המן מנוקדות פרג – כאן
אוזני המן אקסטרא שוקולד לכל אלה המכורים לשוקולד
מתכון לאוזני המן אקסטרא שוקולד
אוזני המן מלוחים – בצק שמרים רך ומלית של פטריות
אוזני המן פרווה/טבעוני במלית מרציפן ,פרג ותמרים
אוזני המן ללא גלוטן – המתכון כאן
ואם אתם רוצים לחסוך בחמאה –
כאן מתכון לבצק מושלם רב תכליתי שהוא מצויין להכנת אוזני המן
וכאן כל מתכוני הפורים המתוקים שלי