אזני המן בצבעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

חודש אדר וחג פורים אהובים עלי במיוחד.

חג שמח וצבעוני ובעיקר … מתוק! 

אני מאוד אוהבת להכין אוזני המן.

 

אוזני המן שמכינים בבית מבצק חמאה משובח , שונות בטעמן מהקנויות.

 

מה שכיף באוזני המן , שאפשר להכין אותן קטנות ובהמון טעמים .

כל אחד ימצא את הטעם שהוא אוהב.

 

פרג, חלבה, תמרים, אגוזים, שקדים, מרציפן, שוקולד ועוד… אינסוף טעמים.

הכנתי אוזני המן בשלל טעמים וצבעים.

 

אוזני המן ורוד לבן – את הבצק “צבעתי ” במיץ סלק טרי.

המילוי ממרחית חלב שוקולד לבן, בשילוב שקדים טחונים.

 

 

אוזני המן חום לבן- הבצק צבוע בקקאו, מילוי ממרחית חלב ושקדים.

 

  

 

עוד הכנתי – אוזני המן במילוי שוקולד ושקדים, חלבה, וממרח השחר וסוכריות

 

וכמובן אי אפשר בלי פרג. אז הכנתי גם אוזני המן פרג 

עוד שילוב מעניין וטעים פרג-חלבה

מילוי של פרג משולב עם טחינה, אגוזי מלך וממרח חלב.

לחצו כאן לכל הרעיונות הנוספים שלי לאוזני המן

 

 

הפשילו שרוולים ובואו להכין,

 

בצק מושלם שאני מכינה כבר הרבה מאוד שנים.

 

 

הבצק – (ממליצה להכפיל כמויות) 

200 גר’ חמאה

חלמון

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמנת מתוקה (או חמוצה)

1/2 2 כוסות קמח (350 גר’)

כפית אבקת אפייה

סוכר וניל

גרד לימון

 

 

אופן הכנת הבצק-

מניחים חמאה, סוכר,לימון, וחלמון בקערה ומערבבים היטב.

משלבים את שאר המרכיבים.

מאחדים לבצק . לא ללוש יתר על המידה. אפשר להכין גם במעבד מזון.

מכניסים לקירור של כחצי שעה.

 

חלק מהבצק צבעתי בורוד בעזרת מיץ מסלק טרי שגרדתי . (לא לפחד הטעם ממש לא מורגש). 

על חצי כמות בצק כף מיץ סלק ועוד תוספת של בערך כף קמח.

נעזרים במעט קמח כדי לעבד לבצק שלא יהיה דביק.

לחלק אחר הוספתי כפית קקאו.

 

המילוי-

1/4 כוס שקדים טחונים

3 כפות ממרחית שוקולד לבן.

אפשר לשלב גרדת לימון .

 

 

מלית חלבה-

2 כפות ממרחית שוקולד לבן -אפשר להחליף בממרח תמרים

כף גדושה טחינה גולמית

חופן אגוזי מלך גרוסים דק

קליפת לימון מגוררת

 

המלית פרג-חלבה-

1/4 כוס פרג

חצי כפית קורנפלור

3 כפות סוכר

3 כפות חלב

מחממים במיקרו כדקה.

משלבים גרד לימון, כפית חמאה 

מקררים.

מוסיפים כף ממרח חלב

2 כפות אגוזי מלך גרוסים דק.

כף גדושה טחינה גולמית.

      

מניחים את אוזני ההמן המוכנים על נייר אפייה ומכניסים את התבנית

למקרר לרבע שעה.

אופים בטמפרטורה 170 כ- 12-15 דקות. ( לא בטורבו!) 

 

 

חג שמח צבעוני ומתוק !

 

 

 

כנסו למתכונים לפורים 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

אהבתם את המתכון ? 

שתפו כדי שכולם יהנו !

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments