אוזני המן מלוחות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

אוזני המן מלוחות מבצק שמרים במלית של פטריות טריות .

מי אמר שאוזני המן חייבות להיות מתוקות ?

אם אתם מארחים בפורים – הנה רעיון למאפה מלוח בצורת אוזן המן.

הבצק הוא בצק של פוקצ’ה בסיסי . 

את המלית הכנתי פרווה שתתאים לכולם גם לטבעונים שביננו.

מלית של פטריות טריות בניחוח שמיר – הירק שאהוב עלי במיוחד ומשתלב מצויין עם פטריות.

 

המצרכים לבצק-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

3 כפות שמן זית

כף מלח

כ- כוס מים או יותר

 

המלית-

בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות קצוצה

חצי קופסה גבינת סויה בטעם שום שמיר/לחלבי גבינת שמנת 

חופן נדיב של שמיר טרי קצוץ

כף קמח 

מלח, פלפל שחור לפי טעם

 

מתחילים בהכנת הבצק –

מניחים את כל המצרכים של הבצק במיקסר ומעבדים לבצק רך ונעים.

במידת הצורך מוסיפים עוד מים. הבצק שמתקבל צריך לצאת 

רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה ,מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

אפשר להכין מראש, להכניס לקירור ולהשתמש בעת הצורך.

 

הכנת המלית-

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שהפטריות

מאבדות נפח ואין נוזלים.

מעבירים לקערה- משלבים את שאר המרכיבים.

 

מכינים “דבק” מכף קמח ו-3 כפות מים. תערובת שתעזור להדביק את קצוות המאפים.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.

קורצים עיגולים. מורחים את הקצוות ב”דבק” שהכנו מקמח ומים.

מניחים כפית של מלית במרכז העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן.

מניחים בתבנית.

לאחר התפחה של כ- 40 דקות מברישים את המאפים בשמן זית.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 190 מעלות.

אפייה של כ- 20 דקות -או עד שהמאפים מזהיבים.

 

 

 

נפלא 🙂

 

לא אוהבים פטריות? אפשר להחליף בירק אחר כמו תרד, מנגולד או כרשה .

אוזני המן במלית מלוחה , רעיון מצויין לאירוח בחג

חזרה לעמוד הראשי 

 

כל המתכונים שלי לאוזני המן 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments