בפורים תמיד נתקלים ברשת בשלל אוזני המן מרהיבות ויפות.
אבל הכי יפות שנתקלתי בהן השנה היו אוזני ההמן של הקונדיטורית הכה מוכשרת צמרת טייטלר.
אוזני המן טוקסידו כך קראה להם צמרת.
אוזני ההמן בשני צבעים וצמרת מכינה אותן בשיטה ממש מיוחדת וקלה.
מכינים שני בצקים – אחד בהיר ואחד צבוע בקקאו.
גליל בצק לבן עטוף בבצק חום ולהיפך.
מכניסים למקפיא וחותכים לפרוסות שאותם ממלאים במלית.
הכנתי אותן מהבצק שלי הקלאסי לאוזני המן
הבצק הלבן-
125 ג”ר חמאה
3 כפות סוכר
מעט וניל
1/2 ביצה
כף מיץ לימון טרי
2 כפות שמנת מתוקה
כוס ושלושת רבעי קמח
גרד לימון
קורט מלח
הבצק החום-
125 ג”ר חמאה
4 כפות סוכר
מעט וניל
1/2 ביצה
כף מיץ לימון טרי
2 כפות שמנת מתוקה
כוס ושלושת רבעי קמח
גרד לימון
קורט מלח
כף קקאו
מלית לבנה-
ערבבתי ממרח חלב לבן, עם אגוזים גרוסים.
אפשר לשלב גם טחינה
וכך מכינים אותן –
מעבדים כל בצק בנפרד עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים כל בצק ל – רבע ושלושת רבעי.
יוצרים גליל מהחלק הגדול ומכניסים להקפאה.
את הרבע מרדדים בין שני דפי נייר למלבן שיעטוף את הגליל.
לאחר שהגליל קפא מצפים אותו בבצק (בצבע השונה) המרודד ומקפיאים שוב.
מוציאים את הבצק מהמקפיא וחתכים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי חצי ס”מ.
ממלאים במלית ומכניסים לקירור ל 20 דקות ואז – לאפייה של כ- 15 דקות 175 מעלות.
עוד מתכונים לאוזני המן כאן בקישור
המתכון המקורי של צמרת – כאן
אוזני המן טוקסידו/ צמרת טייטלר
לבצק וניל-
200 גר קמח
130 גר חמאה
60 גר אבקת סוכר
ו סוכר וניל
2 וחצי כפות מים קרים
לעבד במעבד מזון ללא המים, עד לפירורים ואז להוסיף את המים לעוד עיבוד קצר.
להוציא 100 גר מהבצק ולרדד דק בין 2 ניירות אפייה, לקרר.
מיתרת הבצק לעצב גליל עבה, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
לבצק שוקולד-
180 קמח
20 גר קקאו
80 גר אבקת סוכר
130 גר חמאה
2 וחצי כפות מים קרים
להכין כמו הבצק הלבן.
כשהגלילים קפואים לגמרי, לצפות כל אחד בבצק המרודד בצבע המנוגד ולהדק. להקפיא שוב.
לפרוס לפרוסות בעובי 3-5 מ״מ
למלא במלית שאוהבים, לאפות ב 170 15-20 דקות.
כל מתכוני חג הפורים שלי
נראה טעים אבל אני מדיף שווארמה. יש מסעדת שווארמה בתל אביב נקרה יאשקה.