אוזני המן מבצק שמרים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

אוזני המן מבצק שמרים פרסבורגר .

בצק שמרים פריך ,עשיר בחמאה, במלית פרג חלום .

למעשה אוזני ההמן הראשונות כפי שאני זוכרת בילדותי, היו כאלה מבצק שמרים

במלית של פרג  וגם במלית של אגוזים.

פריכות, מלאות במלית, פשוט מושלמות.

 

הצטרפו לדף שלי בפייסבוק !

המצרכים –

חצי קילו קמח

3/4 כף שמרים יבשים (20 גר’ טריים)

1/3 כוס סוכר

2 חלמונים

200 גר’ חמאה

גרידה מלימון

וניל

כ- 3/4 כוס עד כוס חלב

חצי כפית מלח

 

מלית פרג-

150 גר’ פרג טחון טרי

1/2 כוס סוכר

1/2  כוס חלב

כפית  סולת/קורנפלור

25 גר’ חמאה

גרד לימון

רום 

 

מכינים את הבצק-

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מערבבים לתוכו שמרים,סוכר .

מתחילים בלישה איטית ומשלבים את שאר המרכיבים מלבד החמאה והמלח.

תוך כדי לישה משלבים את החמאה ולבסוף את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

מניחים בקערה מכוסה להתפחה.כחצי שעה. מכניסים לקירור ללילה או 4 שעות לפחות.

הכנת המלית של הפרג-

מניחים את הפרג, סוכר,חלב וסולת בקלחת.

מחממים ובוחשים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.

מורידים מהאש ומשלבים את שאר המרכיבים.

מקררים במקרר.

 

מלית אגוזי מלך-

חצי כוס אגוזים טחונים 

1/3 כוס סוכר

כף ריבה טובה (פובידל או משמש)

חלבון (נשאר מהבצק)

גרידת לימון

מעט קינמון

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

יוצרים “דבק” מכף קמח ו 3 כפות מים

 

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים לגודל הרצוי.

מורחים את הקצוות ב”דבק”

מניחים במרכז העיגול מהמלית. יוצרים צורת משולש ומהדקים.

מניחים על נייר אפיה.

מניחים להתפחה של כחצי שעה.

מורחים את המאפים בביצה טרופה.

אופים בתנור מחומם מראש כחצי שעה 175 מעלות

כשהמאפים יוצאים מהתנור אפשר להבריש במי סוכר –

חצי כוס סוכר רבע כוס מים להרתיח עם כפית לימון.

חג שמח ומתוק 🙂

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

כל מתכוני פורים שלי 

 

חזרה לדף הראשי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments