איזה כיף שחג פורים מתקרב. אני פשוט אוהבת את החג הזה 🙂
התחפושות, הצבעוניות וגם כמובן… המתוקים והפרג.
לבצק הפריך והמעולה שלי לאוזני המן, הוספתי זרעי פרג ליופי וגם לטעם קראנצ’י .
המצרכים לבצק-
200 ג”ר חמאה
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חלמון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמנת חמוצה
שתיים וחצי כוסות קמח
כף זירעי פרג
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית גרד לימון
קורט מלח
מלית הפרג-
100 ג”ר פרג טחון
3/4 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
כף קורנפלור
כפית גרד לימון
כף חמאה
1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים
הכנת הבצק:
מערבבים חמאה, חלמון ביצה וסוכר וניל.
מוסיפים שמנת, מיץ לימון, גרד לימון ולבסוף את הקמח וזירעי הפרג.
מאחדים לבצק ומכניסים למקרר לשעה.
מכינים את מלית הפרג-
מניחים בסיר את הפרג,חלב,סוכר וקורנפלור.
מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.
מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון.
לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את האגוזים.
מחלקים את הבצק ל3 חלקים.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי חצי ס”מ .
קורצים עיגולים, מניחים כפית מילוי וסוגרים למשולש.
מניחים על נייר אפייה.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם 170 בערך 25-30 דקות.
מפזרים אבקת סוכר וזוללים!
זהירות ממכר 🙂
חג שמח !
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם !
שלום, מה להוסיף למילוי הפרג במקום אגוזים וחמאה,לאגוזים אני רגישה ומעוניינת במתכון פרווה.תודה