הביס שיחזיר אתכם לילדות – עוגת סברינה של פעם הכי טעימה בעולם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

זה הביס שיחזיר אתכם לילדות – עוגת סברינה של פעם הכי טעימה בעולם

הכנתי עוגת סברינה של ילדות מי שגדל בשנות ה- 70 יודע , זו הייתה העוגה הכי פופולרית בכל אירוח או ארוחה והיא “התאומה” של הקרמשניט… 

וזו  עוגה שמכינים אותה ב- 5 דקות .

ללא שמרים , ללא מצרכים מיוחדים -כל מה שיש בבית !

אז החלטתי להחזיר אותה ולהכין למשפחה שלי בחג.

ממליצה לכם ממש להכין אותה בהזדמנות הראשונה ,

לשבת לחג השני או סתם ליום הולדת משפחתי.

עוגת הסברינה הקלאסית עם השמרים שמקורה במטבח הצרפתי ,

היא עוגה המורכבת מבצק שמרים מיוחד והתהליך הכנה שלה הוא די מסובך.

כך שבשנות ה-70 כשהייתה הסברינה מאוד אהובה בקונדיטוריות , הומצאה הגרסה הקלה והביתית של העוגה -שבה הסולת משמשת כסופגת של כל הסירופ וכך נוצר חיקוי שהוא בעצם ממש טעים ואפילו יותר טעים מהמקור .

אם תרצו את המתכון המקורי עם השמרים תוכלו לגלוש למתכון ממש ותיק שלי

באב או רום  נמצא ממש כאן  באתר שלי  .

 

המצרכים-

לעוגה

4 ביצים

חצי כוס סוכר

קורט מלח

חצי  כוס שמן +כף

3/4 כוס סולת

3/4 כוס קמח

שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

גרידה מתפוז

מיץ מחצי תפוז – כ- 3 כפות

לקרם –

שמנת וחצי מתוקה 38% (תוכלו להכין עם שמנת פרווה )

כף גדושה פודינג וניל

4 כפות חלב/צמחי

כפית מחית וניל

לסירופ-

2 כוסות ורבע מים

כוס סוכר

חצי בקבוק של תמצית רום טובה ואיכותית.

2 כפות רום – המשקה האלכוהולי -לא חובה רק אם יש

לקישוט -דובדבנים-

מסוג אמרנה או מסוכרים מה שיש

אופן ההכנה –

מקציפים בקערת המיקסר את הביצים ,מלח והסוכר לקצף תפוח.

מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה לפי הסדר – שמן ,

סולת ,קמח וניל וגרידה של תפוז

כל זה לוקח בדיוק 5 דקות.

מרפדים תבנית 26 קפיצים בניר אפייה בתחתית.

מעבירים את התערובת של העוגה לתבנית.

אפייה 165 מעלות כ- 30 דקות , עד שהעוגה יציבה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ מחממים מים עם סוכר 10 דקות עד שהסוכר נמס .

מורידים מהאש ומוסיפים רום .

מקררים את הנוזל.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מוזגים את הסירופ מעל העוגה .

ממש משקים בכל הנוזלים.

אל תפחדו העוגה “שותה” את כל הנוזלים.

לאחר שהעוגה מתקררת מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בקצפת.

מקציפים את השמנת עם אינסטנט וחלב לקצפת יציבה.

מוסיפים מחית וניל .

מקשטים גם בדובדבנים אני השתמשתי בדובדבני אמרנה -דובדבנים משובחים שמוסיפים עוד טעם לעוגה

 

חוברת מתכונים לשבועות 

מתכונים לכל העוגות אצלי באתר 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments