קרם שניט אמיתי – מתכון של פעם – קרמשניט

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_1857

 

IMG_1845

 

קרם שניט אמיתי כמו של פעם . 

עוגה השייכת למטבח האירופאי -אוסטרי- רומני-הונגרי.

בילדותי העוגה שהייתה הכי אהובה והכי פופולרית בכל הקונדטוריות .

שכבות של בצק עלים ובפנים קרם בטעם אלוהי.

כיום הוא כבר נקרא בשם מילפיי, אבל אצלנו בבית עדיין קוראים לו קרמשניט כמו פעם.

אפשר להכין אותה כמה שעות לפני שבאים האורחים.

כחצי שעה עבודה ויש לכם עוגה מפוארת.

צריך רק דפי קרם שניט מוכנים או אם רוצים לשבח את טעם העוגה,

אופים בצק עלים חמאה 

 

איך מכינים קרם שניט – קמשניט אמיתי ? 

 

המצרכים לקרם פטיסייר לקרם שניט – 

 

3 כוסות חלב

תוכן של מקל וניל.
3 ביצים (זה לא טעות ! המתכון המקורי הוא עם ביצים שלמות – מי שרוצה אפשר להחליף ב- 5 חלמונים )
3/4 כוס סוכר
6 כפות קורנפלור

120 ג"ר חמאה

אבקת סוכר

בצק עלים חמאה ( או עלים מוכנים)

אופן ההכנה-

לחמם בסיר כבד מנירוסטה 2 כוסות חלב ווניל.

בקערה אחרת לערבב קורנפלור, כוס חלב וסוכר. בכלי אחר לטרוף היטב ביצים ולאחד תערובת הביצים לתערובת הקורנפלור.
לעבוד עם מקצף ידני – להקציף היטב את התערובת ללא גושים.
לקחת מעט מהחלב החם ולהוסיף לתערובת (להשוואת טמפרטורה),

להוסיף את כל התערובת לחלב בסיר ולהמשיך לטרוף כל הזמן על אש נמוכה כדי שלא יווצרו גושים,

עד להסמכת התערובת לדרגה של קרם, בערך 10 דקות.
לקרר את הקרם. במערבל להקציף היטב את החמאה, להוסיף את הקרם כף אחר כף בהדרגה,

להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.

IMG_1844
לשטח על דפי העלים ולקרר היטב.

IMG_1847

IMG_1859

אפשר לפני האפייה לחתוך את הבצק לריבועים שווים ולהכין כמנות אישיות !

עוגה שבהחלט מגיע לה לחזור ולהיות פופולרית 🙂

לקבלת מתכוני שבועות מצטרפים לבלוג ומכניסים מייל בניוזלטר

כמו כן מצטרפים לקבוצת התפריט היומי 

מתכון לבצק עלים בייתי –

חצי קילו קמח

3 כפות שמן

2 כפות חומץ

חצי כפית מלח

כפית סוכר

כוס ורבע מים

למריחה 200 גר' חמאה .

מניחים את כל המצרכים ללא החמאה , במעבד מזון ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

מכניסים למקרר למנוחה של שעתיים.

פותחים את הבצק למלבן גדול מחלקים ל-3 מלבנים שווים.

מורחים את המלבנים בחמאה. מניחים מלבן מעל מלבן

מקפלים את המלבן הגדול שהתקבל,  ל- 3 ומכניסים לקירור – לילה.

למחרת מרדדים את הבצק למלבן דק וגדול ושוב מקפלים לרצועת מלבן אחת ואז ל- 3 לקבלת ריבוע.

הבצק מוכן לאחר ששהה עוד כשעתים לפחות במקרר.

 

 

עוד מתכונים ממזרח אירופה כנסו ל-

מטבח רומני 

מטבח אוסטרי 

 

 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות