פוקצ’ה- מאפה אנטיפסטי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_7267

 

IMG_7280

IMG_7272

 

פוקצ'ה מפנקת, מבצק שמרים בשילוב יוגורט.

היוגורט במרקם של שמנת, מעשיר את הבצק והתוצאה- פוקצ'ה רכה, טעימה ואוורירית.

בשילוב של ירקות ואורגנו טרי, יוצא פשוט מאפה יווני מושלם.

מתאים לאירוח או לפינוק משפחתי 🙂

 

ידוע שהיוונים משתמשים באורגנו כמעט בכל מאכל שלהם, 

אז את הפוקצ'ה שלי העשרתי גם בעלי אורגנו טריים וגם באורגנו יבש.

 

 

 

IMG_7272

 

 

לבצק –  כמות הבצק מתאימה ל-2 מאפים.

 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

1 גביע יוגורט יווני 7% 

כ- כוס וחצי מים

כפית סוכר

2 כפות שמן זית

כף מלח

 

לירקות-

3 פלפלים קטנים בצבעים שונים – פרוסות

זיתי קלמנטה

עגבניות שרי חצויות

זוקיני פרוס

עלי אורגנו טריים

מעט אורגנו יבש

מלח ,פלפל,שמן זית

עוד ירקות שאפשר לשלב- בצל סגול, כרשה, בטטה או חצילים אפויים.

 

הכנת הבצק-

מניחים בקערה – שמרים סוכר ומעט מים.

לאחר שהשמרים תססו, משלבים את שאר המצרכים.

 

 

לשים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק.

מניחים בקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה.

מכניסים את הבצק לקירור של כמה שעות . עדיף לילה.

 

מניחים את הירקות בצלחת , מזלפים מעט שמן זית.

מתבלים במלח פלפל ואורגנו יבש.

משהים בצד.

IMG_7184

מחלקים את הבצק ל-2  הבצק מתאים ל- 2 מאפים.

 

IMG_7186

 

משטחים את הבצק על נייר אפייה משומן בשמן זית.

מפזרים עלי זעתר טריים (אם אין אפשר יבשים).

 

IMG_7207

מניחים את הירקות על הבצק .

IMG_7216

מזלפים מעט שמן זית מעל.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 190 כחצי שעה.

IMG_7269

מגישים חם בתוספת יוגורט 🙂

IMG_7268

 

IMG_7275

IMG_7280

אמא זה מעדן !

IMG_7284

 

מהחצי השני של הבצק הכנתי מאפה סביח  

 

אהבתם את המתכון , או הכנתם ?

אשמח אם תשאירו תגובה חמה כאן למטה !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments