מאפה סביח בסגנון יווני

IMG_7259

 

IMG_7261

 

 

מאפה מופלא שהכנתי לארוחת בוהריים בשבת.

עד שכולם התעוררו , המאפה היה מוכן.

רעיון מצוין לארוחות בוקר מפנקות.

הסביח כמו שאנחנו מכירים אותו – פיתה עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה והרבה טחינה,

מאכל שהוא מעדן.

אני פשוט הכנתי גרסה אפויה, ושילבתי במקום הטחינה יוגורט

יווני מושלם 7% שומן, בעל מרקם קרמי כמו של שמנת.

16122150_1316466938413326_715655750_o

 

את היוגורט תיבלתי בזעתר והשילוב בין המאפה ליוגורט הוא מופלא.

גם את הבצק העשרתי ביוגורט, יצא בצק משובח רך, טעים ואוורירי.

 

בואו להכין – זה מעדן !

 

IMG_7261

 

המצרכים לבצק-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

1 גביע יוגורט יווני 7%

כ- כוס וחצי מים

כפית סוכר

2 כפות שמן זית

כף מלח

 

לתוספות-

2 חצילים פרוסים

שמן זית

2-3 ביצים קשות

גביע יוגורט 

כף זעתר

מעט חלב 

 

 

הכנת הבצק-

מניחים בקערה – שמרים סוכר ומעט מים.

לאחר שהשמרים תססו, משלבים את שאר המצרכים.

IMG_7129

לשים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק.

מניחים בקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה.

מכניסים את הבצק לקירור של כמה שעות . עדיף לילה.

 

מכינים את החצילים-

פורסים אותם לעובי של כ- ס"מ.

ממליחים מעט, מניחים על נייר אפייה משומן ומזלפים מעט שמן זית מעל.

מכניסים לאפייה בתנור בחום 180 כ- 20 דקות או עד הזהבה יפה.

 

IMG_6408

 

למאפה הסביח השתמשתי בחצי מכמות הבצק.

 

מחלקים את הבצק (חצי הכמות ) ל- 12 חלקים שווים

אפשר לשקול – כ 40 גר' למאפה.

יוצרים כדור מכל חלק, ומניחים בתבנית על נייר משומן בשמן זית.

 

IMG_7191

מניחים פרוסת חציל מעל כל כדור ומשטחים.

IMG_7194

משאירים להתפחה של כשעה וחצי .

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות.

אפייה של כחצי שעה.

IMG_7235

IMG_7228

 

להגשה-

חותכים פרוסת ביצה קשה ומניחים מעל כל מאפה.

 

IMG_7240

 

מכינים את רוטב היוגורט-

מערבבים גביע יוגורט יווני עם כף זעתר ומעט מלח.

מדללים במעט חלב.

 

IMG_7222

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפים שיצאו מהתנור.

 

IMG_7246

מגישים חם חם עם ירקות טריים.

 

IMG_7257

IMG_7251

 

בתאבון !

זה מעדן 🙂

 

IMG_7260

 

 

מחצי הבצק שנשאר הכנתי פוקצ'ה אנטיפסטי מהממת !

 

אהבתם את המתכון?

אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה <3

 

 

 

 

תגובות

תגובות