פאי קרם וניל וריבת שזיפים – סטייל קרוסטטה איטלקית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי מאפה מפנק של פאי עם בצק פריך ,קרם פטיסייר שמכינים בקלות ומעליו ריבת שזיפים ביתית שהכנתי.

יצא משגע וכמה מהיר וקל.

ריבת שזיפים אני אוהבת במיוחד ועכשיו בשיא העונה

כמשמזדמן לי לקנות במחיר סביר שזיפים,

אני קונה כמות ומכינה מהם ריבות שישמשו אותי באפייה

וגם לפינוק על הלחם והחמאה , לאורך כל השנה.

ראיתי צנצנת של ריבה שכבר הייתה פתוחה והחלטתי שאני הולבת להכין איתה משהו טעים

כי נגמרו כל המתוקים בבית.

הרעיון היה להכין קרוסטטה איטלקית מהירה -שזה בצק פריך עם ריבה מעליו ואז שוב שכבה של שתי וערב מהבצק הפריך.

אבל אז החלטתי שאני רוצה לשדרג עם קרם פטיסייר.

הכנתי בזריזות קרם ממש בכמה דקות.

הכנתי את הפאי עם

בצק פריך מוכן שיש לי במקרר – בקיץ מאוד נוח לעבוד עם בצק מוכן במיוחד להכנת פאי פריך מתוק.

תכינו תבנית פאי מתפרקת קוטר 20 או 22

איך הכנתי ?

כנסו כאן לראות סרטון הכנה 

 

המצרכים-

בצק פריך שמרית – מצונן במקרר לא קפוא

לקרם –

כוס חלב

3 כפות סוכר

כפית מחית וניל /שקית סוכר וניל

20 גר’ קורנפלור (כף גדושה)

ביצה

(אפשר לשדרג ולהוסיף לקרם כרבע כוס שקדים טחונים )

בערך 3/4 כוס ריבת שזיפים (או כל ריבה אחרת – אני ממליצה על ריבה ביתית)

(מתכון לריבה שלי כאן -אפשר מכל פרי )

אופן ההכנה –

מכינים את הקרם זה לוקח בדיוק 5 דקות.

מחממים בקלחת על אש נמוכה ,3/4 כוס חלב עם הסוכר והוניל.

לא להרתיח.

במקביל מערבבים בצלוחית קורנפלור עם ביצה ורבע כוס חלב.

עד שהכל הופך לתערובת חלקה ללא גושים.

מוסיפים לקלחת (לחלב שהוא פושר לא חם ולא רותח!- במידה וחם להוריד מהאש לקרר ואז להוסיף את תערובת הביצה.)

לערבב עם מטרפה היטב ולבשל עד שהכל מסמיך לקרם פטיסייר.

לקרר (אפשר לשים בקערה עם קרח ותוך 2 דקות זה מתקרר)

לשמן תבנית פאי .

לרפד את הבצק על הקרקעית ובצדדים.

להעביר את הקרם ולישר ומעליו להניח כפות של ריבה על פני כל השטח.

מהשאריות של הבצק – לחתוך לרצועות כדי לקשט למעלה – אפשר במקום רצועות פשוט לחתוך לקוביות קטנות ולפזר למעלה.

אפייה 175 מעלות חצי שעה עד 40 דקות.

פשוט לראות שהבצק משחים יפה.

לקרר היטב ואז להגיש.

לשמור בקירור.

  • במידה ורוצים פרווה להחליף חלב בחלב – צמחי כלשהו או קרם קוקוס.

 

סרטון הכנה 

אצלי בעמוד האינסטגרם כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments