עוגת מרציפן שקדים – עוגת נאנטה המהממת שבעוגות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

 

עוגת מרציפן שקדים – עוגת נאנטה המהממת שבעוגות

מבטיחה לכם שאם תכינו אותה פעם אחת – תחזרו להכין אותה שוב ושוב

כי היא אחת השוות שיש.

עוגת הנאנטה מקורה בצרפת – Gâteau nantais

עוגה מסורתית עם שורשים עתיקים.

טעמתי אותה פעם באירוע , פיסת עוגת נאנטה קנויה של קונדיטוריית מיקי שמו.

פשוט התאהבתי בעוגה כי אני חובבת של שקדים, רום וכל טעם שקשור למרציפן.

הגעתי הביתה ומיד שחזרתי אותה לפי כמה מתכונים צרפתיים שמצאתי ברשת

שרובם חוזרים על אותו מתכון , יחד עם מתכון של שמו שנמצא ברשת,

ותוספות שלי יצרתי מתכון מושלם .

יצאה פשוט עוגה נהדרת.

הכנתי אותה שוב ושוב ואני מעלה אותה כאן בגרסה שעשיתי לפסח.

במקום הקמח הרגיל שמתי קמח תפוחי אדמה וקורנפלור.

יצאה פשוט נפלאה.

העוגה מכילה גם קמח שקדים ,גם מרציפן ,רום וחמאה  ועוד כמה מרכיבים

יחד עם הציפוי המיוחד שלה גלייז לבן של אבקת סוכר עם כמה טעמים בפנים.

 

העוגה לא יוצאת גבוהה ככה היא אמורה להיות

הטעם פשוט מטורףףף

המצרכים-

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

גרידה מלימון טרי

כפית ת.שקדים

150 גר’ חמאה רכה (במקור חמאה מלוחה )

קורט מלח

כפית ת. רום איכותית או מחית וניל

75 גר’ מרציפן גולמי

50 גר’ שמנת מתוקה

200 גר’ שקדים טחונים – קמח שקדים (2 כוסות )

40 גר קורנפלור- כרבע כוס

40 גר’ קמח תפוחי אדמה- כרבע כוס

כפית אבקת אפייה

ציפוי –

100 גר’ אבקת סוכר

כף ליקר אמרטו או כפית תמצית שקדים 

כף (אלכוהול) רום (אם אין שימו תמצית רום טובה )

כ- 4 כפות שמנת מתוקה

גרידה מלימון

אופן ההכנה –

מחממים בקלחת את השמנת המתוקה עם המרציפן לסף רתיחה.

מורידים מהאש ומערבבים עד שהמרציפן נמס. מקררים.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר וקורט מלח.

לאחר שהביצים מוקצפות .

מורידים את המהירות ומוסיפים חמאה רכה ,את המרציפן הנמס,

ולאחר מכן את שאר המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית קוטר 22 מרופדת בנייר אפייה בתחתית.

אופים 175 מעלות כ- 45 דקות עד שהעוגה יציבה .

מקררים היטב.

מחלצים מהתבנית ומניחים בצלחת הגשה.

מערבבים את אבקת הסוכר עם כל המצרכים יחד לתערובת נוזלית כמו טחינה.

במידה ולא מספיק נוזלית מוסיפים עוד קצת שמנת .

מצפים את העוגה .

עוגה מהממת אי אפשר להפסיק לאכול אותה והיא גם כשרה לפסח !

חוברת מתכונים לפסח ממש כאן 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים שלי

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments