עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה ונגיעות משמש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה בשילוב מופלא ועדין של רוטב משמשים טריים.

המשמשים בשיא העונה והיא ממש קצרה.

אני מאוד אוהבת לשלב אותם בקינוחים שלי (כאן מבחר מתכונים עם משמש ).

כשמתחשק לי להכין עוגת גבינה מהירה וקלה עם המצרכים הכי זמינים שיש בבית,

אני מכינה את העוגה הזאת. עוגה רכה וטעימה פשוט חלומית.

מתכון קל ופשוט לעוגת גבינה אפויה קלאסית כמו של פעם עם שמנת חמוצה .

אני מאוד אוהבת לשלב פירות בעוגות הגבינה שלי .

יש לי כאן מתכוני עוגות גבינה עם תפוז, לימון, תותים, דובדבנים, משמשים ושזיפים מקורמלים , אוכמניות וגם פירות יער.

הכוונה הייתה להכין ממש עוגה קלאסית עם שמנת חמוצה כציפוי ללא כל תוספת.

אבל כשראיתי את המשמשים במקרר פשוט החלטתי שאני אשלב אותם בעוגה.

הכנתי ציפוי של קולי משמש טרי ובעצם הוא בא מלמעלה כקישוט אך מאוד מורגש ומשתלב בביס והשילוב פשוט מופלא !

בואו להכין עוגת גבינה קלאסית קלה קלה להכנה

מה צריך ?

קערה אחת ומטרפה !

תבנית  קוטר 22

המצרכים לבסיס העוגה –

150 גר’ בסקויטים – אני מערבבת חלק פתי בר חלק לוטוס

60 גר’ חמאה מומסת

חופן אגוזים טחונים דק דק או שקדים

 

המצרכים למלית הגבינה-

750 גר’ גבינה לבנה 9-5 %

גביע שמנת חמוצה

5 ביצים

חצי מקל וניל או ת.איכותית (3 שקיות סוכר וניל)

3 כפות קמח

1/3 כוס שמנת מתוקה 38%

כוס סוכר

הציפוי-

גביע 200 מ”ל שמנת חמוצה

3 כפות אבקת סוכר

מעט וניל

 

לקולי (רוטב) משמש-

4-5 משמשים חתוכים

2-3 כפות כוס סוכר

כף חמאה

 

אופן הכנת העוגה-

מניחים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת על נייר סופג .

מעבירים למקרר לשעה לפחות להגרת הנוזלים.

מחממים תנור ל- 160 מעלות – לא טורבו !

טוחנים את הביסקויטים ומשלבים את החמאה והאגוזים.

מרפדים תחתית התבנית בנייר אפיה.

מהדקים את התערובת לתחתית.

מכניסים למקרר.

מכינים את מלית הגבינה. הכל בקערה אחת –

טורפים את תערובת הגבינה עם הסוכר,השמנת המתוקה והווניל.

משלבים את הקמח.

מוסיפים את הביצים וטורפים הכל לתערובת אחידה.

מעבירים את המסה לתבנית.

מכניסים לתנור .

חצי שעה על 160 ואחר כך מורידים ל – 150 לעוד שעה.

משאירים את העוגה להתקרר בתנור כשעה.

מוציאים את העוגה .

מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ווניל.

מצפים את העוגה בתערובת .

מדליקים את התנור 170 מעלות כרבע שעה – מכבים את התנור ומכניסים את העוגה לתנור כשהוא כבוי !

משאירים עוד חצי שעה בתנור. השמנת מתייצבת וזה בדיוק המירקם המושלם !

מכניסים את העוגה למקרר.

אפשר להשאיר אותה כך ולהגיש אותה כעוגת גבינה הכי קלאסית שכולם אוהבים

ואם רוצים קצת להפתיע מכינים את הרוטב של המשמשים – אפשר להחליף בכל פרי אחר !

מכינים את ציפוי רוטב המשמש-

מחממים בסיר את המשמשים עם הסוכר ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי עירבוב .

מעבירים את הרוטב דרך מסננת.

משלבים את החמאה.

מקררים ומעבירים לשקית זילוף.

מזלפים בעדינות מעל העוגה ומקשטים גם במשמשים טריים.

תכינו זה פשוט מפתיע וטעים !

 

מבחר ענק של מתכונים לעוגות גבינה 

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments