טארט קרם ריקוטה משמשים מקורמלים ושטרוייזל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

טארט מדהים בטעמו וגם יפה במראה.

המשמשים האהובים עלי עכשיו בשיא העונה הקצרה שלהם.

אני מאוד אוהבת לשלב אותם בעוגות ובקינוחים שלי.

יש כאן כמה מתכונים ורעיונות לניצול המשמשים.

 

הריקוטה היא הגבינה האידיאלית למתכון הזה, גבינה במירקם עדין

וטעם חלבי ,היא לא חמוצה ולכן, משתלבת מצויין עם החמיצות של המשמשים.

השילוב של השמנת באחוזי שומן גבוהים או קרם פרש, יוצר שילוב מושלם לעוגת גבינה.

 

טארט בצק פריך שקדים, מילוי מעודן של גבינה,

והציפוי, משמשים מקורמלים בחמאה ומעליהם שטרוייזל.

עוגה שמזכירה בטעמה את העוגות של פעם, של הסבתות .

טעימה בטירוף !!!

תכינו , לא תמצאו כזאת בשום קונדיטוריה …

 

 

 

אופן ההכנה כולל שלושה שלבים-

הכנת בצק לטארט

הכנת תערובת הגבינה

הכנת משמשים מקורמלים ושטרויזל

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

לעבודה,

 

המצרכים לבצק – תבנית טארט 24

100 גר’ חמאה

40 גר’ שקדים טחונים

חלמון

50 גר’ אבקת סוכר

גרידה מחצי לימון

וניל

כפית מיץ לימון

כוס קמח

 

המילוי

300 גר’ ריקוטה 

200 מ”ל שמנת חמוצה 28-30 % /קרם פרש או גבינת שמנת 

150 גר’ גבינה לבנה מסוננת מנוזלים (9%)

3/4 כוס סוכר עד כוס

מקל וניל או מחית וניל איכותית

(אפשר להחליף ב-2 שקיות סוכר וניל)

4 ביצים מופרדות

1/4 כוס קורנפלור

גרדה מחצי לימון

 

לשטרוייזל

25 גר’ חמאה

3 כפות סוכר

5 כפות קמח

כף שקדים טחונים

חופן שקדים פרוסים

 

למשמשים המקורמלים

חצי כוס סוכר

12-14 משמשים גדולים, מגולענים וחתוכים לפרוסות.

20 גר’ חמאה

 

הכנת השטרוייזל

בקערה מערבבים את כל המצרכים לפירורים.

אם חסר קמח אפשר להוסיף מעט, התערובת צריכה להיות ממש פירורית.

 

הכנת הבצק הפריך – לתחתית והשוליים של הטארט.

בקערה מניחים חמאה ,סוכר וחלמון ,טורפים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מאחדים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק הומוגני.

מרפדים תבנית לטארט.

אפשר להניח על התחתית נייר אפייה משומן, שיעזור לחלץ את הטארט מהתבנית.

מעבירים את הבצק ומהדקים אותו גם לדפנות.

מכניסים את התבנית לקירור לשעה לפחות.

מכניסים את הבצק לאפייה של כ- 20 דקות בחום 170.

 

הכנת המשמשים המקורמלים

במחבת כבדה מניחים סוכר על אש בינונית גבוהה

כשהסוכר מתקרמל משלבים את החמאה.

מנערים את המחבת ולאחר שהחמאה נמסה משלבים את המשמשים.

   

מנמיכים להבה ומבשלים את המשמשים כ-5 דקות.

מורידים מהאש ומניחים לקירור.

 

הכנת תערובת הגבינה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם הגבינות והשמנת.

 

מוסיפים את שאר המרכיבים.

משלבים את החלבונים לקערת הגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי.

הגבינה צריכה להגיע עד קצה התבנית,

(אם נשאר קצת מילוי- אפשר להשתמש להכנת עוגות גבינה במיקרו

מכניסים לאפייה בחום של 150-160 מעלות לכ-40 דקות אפייה.

מוציאים את התבנית ומפזרים בעדינות את המשמשים מעל הגבינה.

מעליהם מפזרים את השטרוייזל.

 

מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 130.

מכניסים חזרה לתנור להמשך אפייה של כחצי שעה .

משאירים את העוגה לקירור בתנור.

מכניסים את העוגה לקירור ומגישים אותה קרה.

 

עוגה משגעת מסוג העוגות ש”מיישרים כל הזמן”

קשה לעמוד בפניה…

תכינו היא פשוט שווה 🙂

 

 

וכאן הכנתי עוגת חצי חצי – בשני טעמים משמשים ושזיפים 

לתערובת השזיפים בישלתי 6 שזיפים אדומים עם רבע כוס סוכר וכפית גדושה קורנפלור עד להסמכה.

 

יש לכם אינסטגרם ? 

מצטרפים עכשיו לעמוד שלי ועוקבים אחרי 

מתכונים לשבועות 

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments