עוגת גבינה -תפוז

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_4849

IMG_4855

IMG_4854

 

עוגת גבינה היא אחת העוגות האהובות עלי.

 

יש  כאן  בבלוג מבחר די רציני של עוגות גבינה – רגילות ,לייט, ובשילובים מיוחדים.

החורף בפתח והתפוזים כבר כאן ואני מאוד אוהבת אותם במתכונים שלי.

הכנתי עוגת גבינה קרמית מהממת בשילוב מושלם של תפוזים.

שכבה דקה של בצק פריך אגוזי לוז ותפוז ,מעליה קרם גבינה שמנתי וטעים שגם בו שלבתי גרידת תפוז,

והציפוי קרם קארד תפוז-  קרם שכולו עשוי מתפוזים.

 

כל אוהבי התפוזים ,זו העוגה שלכם בואו להכין,

 

IMG_4846

IMG_4857

 

IMG_4877

 

 

תבנית  בקוטר 20-22

לבצק-

50 ג"ר חמאה

2 כפות סוכר

50 ג"ר אגוזי לוז קלויים טחונים גס

75 ג"ר קמח כ- 1/3 כוס

גרד מחצי תפוז -כפית גדושה

חלמון

 

לתערובת הגבינה-

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

250 ג"ר גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

500 ג"ר גבינה לבנה  5%-9%

תוכן של חצי מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

2 כפות קמח

כפית גדושה גרדת תפוז

 

הציפוי-

50 ג"ר חמאה

1/3 כוס סוכר

כף גרד תפוז

1/3 כוס מיץ תפוזים

כף קורנפלור

כף מיץ תפוזים

ביצה

כף ליקר תפוז/לימונצ'לו

 

 

מתחילים בהכנת הבצק-

מאחדים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד.

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית, עם נייר אפייה.

מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים על תחתית התבנית.

מכניסים למקרר לקירור של כחצי שעה לפחות.

IMG_4720

דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לאפייה של כ- 25 דקות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים את תערובת הגבינה-

מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם החלמונים ומוסיפים את שאר המצרכים.

IMG_4716

משלבים את שתי התערובות ומאחדים לתערובת הומוגנית.

IMG_4721

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי.

מכניסים לתנור מחומם על 180.

אופים כ20 דקות על 180.  לאחר מכן מנמיכים בהדרגה את הטמפרטורה ל- 140-150 לעוד כשעה אפייה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

מכניסים את העוגה לקירור.

 

הכנת קרם התפוזים-

בקלחת כבדה להניח – חמאה, גרדת תפוז,סוכר ומיץ תפוזים.

IMG_4818

לחמם על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.

לטרוף את הביצה בקערית. לערבב את הקורנפלור עם כף מיץ תפוזים וליקר.

IMG_4819

לשלב את שתי התערובות. להעביר את התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד לקלחת.

לבשל כ- 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט לדרגה של קרם.

IMG_4823

להוריד מהאש ולקרר מעט.

לצפות את העוגה בקרם.

אפשר לקשט את העוגה בפלחי תפוז טריים או בפילטים של תפוז.

 

בתאבון !

 

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק 

IMG_4846

IMG_4898

IMG_4894

 

 

ויש עוד מתכונים של עוגות גבינה שווים כנסו !

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדך הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments