עונת הלימונים בשיאה .
קיבלתי שק של לימונים טריים מחברים במושב.
אני מרבה לשלב לימונים וקליפת לימון בעוגות שלי ובמאכלים.
הפעם שילבתי את הלימון לעוגת הגבינה שלי .
יצא שילוב מושלם!
עוגת גבינה בציפוי למון קארד בנגיעות של אוכמניות
המצרכים – עוגה בתבנית קוטר 24 -שוליים גבוהים
לתחתית בצק אגוזי לוז-
50 גר' חמאה
3 כפות סוכר
קורט מלח
חלמון
1/2 כוס קמח
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים טחונים
קליפת לימון מגורדת
לגבינה-
750 גר' גבינה לבנה 9%-5%
200 מל' שמנת חמוצה
1/4 כוס שמנת מתוקה
כוס ורבע סוכר
2 כפות קמח
3כפות קורנפלור
מקל וניל או 3 שקיות סוכר וניל
קליפת לימון
5 ביצים מופרדות
לציפוי למון קארד-
1/3 כוס סוכר
40 ג"ר חמאה
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כפית קליפת לימון מגוררת ( מלימון שלם)
שקית סוכר וניל
ביצה
כף ליקר – לימונצ'לו ( לא חובה )
כפית קורנפלור
לפני שמתחילים – מניחים את הגבינה הלבנה והשמנת במסננת עם נייר סופג להגיר את הנוזלים כשעה לפחות.
מתחילים בהכנת הבצק הפריך לתחתית.
מניחים חמאה קמח,מלח וסוכר בקערה.
מערבבים היטב ומוסיפים חלמון וגרד לימון מערבבים רק עד לאיחוד הבצק.
משטחים את הבצק על תחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.
לאחר שעה אופים תחילה את הבצק כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.
לאחר שהבצק נאפה מוציאים לקירור.
מכינים את מלית הגבינה-
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .
בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים,תוכן מקל הוניל, גרד לימון וקורנפלור.
מערבבים לתערובת אחידה.
משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.
מניחים את מלית הגבינה על התחתית.
מכינים תבנית גדולה יותר עם מים רותחים ומניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים הרותחים.
ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180.
לאחר כרבע שעה מנמיכים את התנור לחום של 150 וממשיכים לאפות עוד כשעה .
כ- 10 דקות לפני סוף האפייה מנמיכים את הטמפרטורה ל- 130-140.
לאחר שסוגרים את התנור משאירים את העוגה לקירור בתנור.
מכניסים את העוגה לקירור במקרר לכמה שעות או לילה.
לאחר שהעוגה קרה אפשר לשלוף אותה בקלות יותר מהסיר/תבנית.
מעבירים סכין בשולי הסיר ומחלצים את העוגה.
מניחים על צלחת הגשה .
מכינים את הלמון קארד
בקלחת מחממים לימון ,סוכר וחמאה, משלבים את קליפת הלימון.
טורפים את הביצה הקורנפלור והליקר ומשלבים לקרם ,ממשיכים לבשל עד להסמכה קלה.
מכניסים לקירור.
כשהעוגה קרה -מורחים את הלמון קארד על העוגה בשכבה אחידה.
מקשטים בכפיות של רוטב אוכמניות – או ריבת אוכמניות.
זה מושלם !