
מתכון לעוגת גבינה בציפוי רוטב אוכמניות
עוגת גבינה קלאסית אפויה .
מתכון טוב כמו של פעם , תחתית פריכה אפויה , שכבת גבינה קרמית,
ושידרוג- ציפוי רוטב אוכמניות.
בואו להכין ההשקעה ממש כדאית כי התוצאה פשוט חלום 🙂
המצרכים- תבנית 25-26
לתחתית
50 ג”ר חמאה
חלמון
3/4 כוס קמח
1 כף סוכר
וניל
כפית מיץ לימון
גרד לימון
לתערובת הגבינה-
850 ג”ר גבינה לבנה 5 אחוז
1 שמנת חמוצה
100 ג”ר גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
כוס סוכר (אפשר עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק)
3 שקיות סוכר וניל ו- חצי מקל וניל
גרד לימון
2 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
5 ביצים מופרדות
איך מכינים עוגת גבינה בציפוי רוטב אוכמניות ?
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
אופן ההכנה-
את הגבינות הלבנות והשמנת לשים במסננת במקרר עם נייר סופג להגיר נוזלים כמה שעות.
מכינים את הבצק לתחתית – בקערה מערבבים חמאה וסוכר . מוסיפים חלמון ( מהביצים המופרדות של תערובת הגבינה).
מוסיפים קמח וניל לימון וגרד לימון . מערבבים לבצק אחיד.
בתחתית התבנית מניחים נייר אפייה ( גזור בצורת עיגול) .מהדקים את הבצק לתבנית רק על התחתית .
מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
לאחר קירור של כחצי שעה מכניסים לתנור מחומם מראש 180 לכ- 10 דקות.
מוציאים לקירור.
בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.
בקערה גדולה מניחים את הגבינות והשמנת. מוסיפים את החלמונים .מערבבים היטב ומוסיפים וניל.
מערבבים חצי כוס סוכר עם הקמחים ומוסיפים לתערובת הגבינות.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר.
מאחדים את התערובות בקיפול.
שופכים את התערובת על התחתית האפוייה.
מכניסים לתנור על 150-160(לא טורבו !) מעלות לכשעה .
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
לאחר כשעה להוריד טמפרטורה ל120-130 לעוד כחצי שעה עד 40 דקות
לכבות תנור ולהשאיר את העוגה בתנור להתקררות.
לאחר שהעוגה התקררה – עדיף במקרר, אפשר לצפות אותה בציפוי שאוהבים או להגיש אותה עם מעט אבקת סוכר.
אני ציפיתי ברוטב אוכמניות.
חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות 3 כפות סוכר ,3 כפות מים כפית קורנפלור לבשל כמה דקות עד להסמכה.
אפשר להשתמש ברוטב מוכן או בריבה מדוללת במים
עוגת גבינה בציפוי רוטב אוכמניות – תכינו היא מדהימה !
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
היי, במתכון כתוב 3 שקיות סוכר וניל אבל באופן ההכנה לא.. מתי הם משתלבים? דבר נוסף, כמה וניל לשים בתחתית?