טארט פרג ואגסים מבצק שמרים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_6177

 

IMG_6218

 

IMG_6220

 

טארט שהוא חגיגה לכל המכורים לפרג – כמוני.

 

את הפרג בשמרים בדרך כלל אני מכינה בצורת קראנץ –  מתכון לקראנץ פרג מעלף 

הפעם שילבתי אותו בצורת טארט בבצק שמרים ,  בשילוב אגסים והתוצאה פשוט מופלאה.

 

בצק שמרים רגיל ובסיסי שאני בדרך כלל מכינה 

 

 

כמות הבצק ל 3- טארטים/עוגות

 

500 ג"ר קמח

כף שמרים יבשים

1 סוכר וניל

2 ביצים

3/4 כוס חלב

200 ג"ר חמאה רכה

1/2 כפית שטוחה מלח

 מעט גרד לימון

 

מילוי פרג לעוגה אחת-

150 ג"ר פרג טחון טרי

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

כף סולת/קורנפלור

כפית גרד לימון

כף חמאה

2 אגסים מקולפים פרוסים 

 

הכנת הבצק-

 

בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, שימרית,משפר אפייה,ביצים , חלב, וניל ולהתחיל לערבל,
להוסיף את החמאה ולערבל 5-7 דקות .

לקראת הסוף להוסיף את המלח וגרד לימון.

לעטוף את הבצק בניילון לא הדוק . להכניס לקירור לפחות 4 שעות. אני מכינה את הבצק ערב לפני האפייה.

 

הכנת האגסים – מרתיחים  3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ,מוסיפים את האגסים לבישול של כדקה.

מסננים ומניחים לקירור בצד.

 

מילוי הפרג-

בסיר מניחים פרג, חלב,סולת והסוכר ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד להסמכה .

מורידים מהאש ומוסיפים חמאה וגרד לימון.

מקררים את התערובת.

 

מרדדים את הבצק  ומרפדים את תחתית התבנית והשוליים.

IMG_6152

ממלאים במלית הפרג  ומעל מסדרים את האגסים.

IMG_6160

מרדדים בצק לגודל גדול מהתבנית ויוצרים חתכים לאורכו 

IMG_6169

מניחים מעל המלית וחותכים מסביב לצורת התבנית.

IMG_6174

 

מניחים להתפחה של כחצי שעה. מורחים ביצה טרופה.

מכניסים לתנור מחומם מראש  180-170 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה.

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור  אפשר לזגג בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מים להרתיח ).

IMG_6177

 

IMG_6199

IMG_6219

IMG_6223

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments