קראנץ פרג- שמרים במלית פרג חלום

 

 

 

 

מודה, אני מכורה לפרג.

אוהבת את הטעם והמירקם בכל עוגה, בחושה,פאי,

עוגיות פריכות וכמובן השילוב המושלם עם בצק שמרים.

 

הקראנץ הזה הוא גן עדן לכל חובבי הפרג .

 

קצת על פרג-

הפרג הוא מקור טוב לסידן, תיאמין, מגנזיום ואבץ וכן עשיר בסיבים תזונתיים.

החסרון שלו –  מכיל לא מעט קלוריות כ- 50 קלוריות לכף.

 

טיפ הכי חשוב לאפייה ולשימוש בפרג-

השתמשו רק בפרג טרי! שנטחן סמוך לאפייה.

אפשר לאחסן אותו לאחר הטחינה בפריזר.

 

לתערובת הפרג בעוגות המכילות פרג הוסיפו 1-2 כפות זרעי פרג שלמים

למי שאוהב טעם פרג מתפצפץ בפה.

 

קראנץ פרג מהמם כמו שקונים בקונדטוריות הכי טובות, רך ונמס בפה וכמובן
מלא בפרג…

בואו להכין,

 

 

המצרכים לבצק – ל 2-3עוגות קראנץ

 

4 כוסות קמח  

25 ג"ר שמרים טריים ( או כף יבשים)

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 חלמונים

כ- 2/3 כוס חלב

200 ג"ר חמאה רכה

מעט גרד לימון 

1/2 כפית  מלח

 

 

מלית הפרג –

 

מצרכים-

 

300 ג"ר פרג טחון טרי

1 כף זרעי פרג שלמים ( לא חובה)

150 מ"ל שמנת מתוקה 

200 מ"ל חלב

3/4 כוס סוכר

ביצה

2 כפות קורנפלור ( אפשר גם סולת)

קליפה מגורדת מלימון שלם

כף חמאה

2 כפות אגוזי מלך טחונים.

 

 

 

הכנת הבצק-

 

לערבב בכוס מעט חלב כפית סוכר והשמרים. להמתין מספר דקות עד לתפיחה קלה.
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, חלמונים ,תערובת השמרים, חלב, וניל,גרד לימון ולהתחיל לערבל,
לאחר לישה איטית של כ- 5 דקות להוסיף את קוביות החמאה  ולערבל  עוד 5-7 דקות .

לקראת סוף הלישה לשלב את המלח.

להניח בקערה ולעטוף את הבצק בניילון לא הדוק . להתפיח כחצי שעה בחוץ.

להכניס לקירור לפחות 4 שעות. אני מכינה את הבצק ערב לפני האפייה.

 

 

הכנת המילוי-

להניח את הפרג החלב השמנת הסוכר והקורנפלור בסיר, לבשל תוך כדי עירבוב עד להסמכה כ-5 דקות.

להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה, הביצה, גרד הלימון והאגוזים. לקרר את המילוי קירור מלא .

 

 

לחלק את הבצק ל- 2 .

כל חלק לרדד למלבן גדול כ- 50/40 . למרוח מחצית מהמילוי על כל העלה ולגלגל לכרוכית.

 

 

לחתוך את הכרוכית לחצי ולגלגל לצורת בורג

 

להעביר לתבנית – או ארוכה או סבתא קטנה.

להשאיר להתפחה בחוץ כ 40 דקות ,

למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם מראש – 180 מעלות,  30-40 דקות.

כשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש בסירופ –  1/4 כוס סוכר עם  3 כפות מים להרתיח להוסיף כמה טיפות לימון או רום. 

בתאבון!

חלום 🙂

 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם !

 

כנסו לעוד מתכונים שלי עם פרג 

 

עוד עיצוב של העוגה – בצורת ספר כמו עוגת פרג של פעם –

מגלגלים את הכרוכית מכל צד כלפי האמצע ומניחים בתבנית.  

  

 

IMG_4307   IMG_4402

 

IMG_4475   IMG_4443

 

IMG_4474IMG_4467

 

כנסו לכל מתכוני עוגות השמרים שלי טיפים ורעיונות למילוי

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות