קראנץ פרג- שמרים במלית פרג חלום

 
IMG_7367

 

 

IMG_7382

 

מודה, אני מכורה לפרג.

אוהבת את הטעם והמירקם בכל עוגה, בחושה,פאי,

עוגיות פריכות וכמובן איך לא –  שמרים!

 

הקראנץ הזה הוא גן עדן לכל חובבי הפרג .

 

קצת על פרג-

הפרג הוא מקור טוב לסידן, תיאמין, מגנזיום ואבץ וכן עשיר בסיבים תזונתיים.

החסרון שלו –  מכיל לא מעט קלוריות כ- 50 קלוריות לכף.

 

טיפ הכי חשוב לאפייה ולשימוש בפרג-

השתמשו רק בפרג טרי! שנטחן סמוך לאפייה.

אפשר לאחסן אותו לאחר הטחינה בפריזר.

 

לתערובת הפרג בעוגות המכילות פרג הוסיפו 1-2 כפות זרעי פרג שלמים

למי שאוהב טעם פרג מתפצפץ בפה.

 

קראנץ פרג מהמם כמו שקונים בקונדטוריות הכי טובות רך ונמס בפה וכמובן
מלא בפרג…

בואו להכין,

 

 

המצרכים לבצק – ל 2-3עוגות קראנץ

 

600 ג"ר קמח

25 ג"ר שמרים טריים ( או כף יבשים)

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 ביצים

כ- 2/3 כוס חלב

200 ג"ר חמאה רכה

מעט גרד לימון 

1/2 כפית  מלח

 

 

מילוי –

 

מצרכים-

 

300 ג"ר פרג טחון טרי

1 כף זרעי פרג שלמים ( לא חובה)

150 מ"ל שמנת מתוקה ( או חלב עם 50 ג"ר חמאה)

200 מ"ל חלב

3/4 כוס סוכר

ביצה

2 כפות קורנפלור ( אפשר גם סולת)

 קליפה מגורדת מלימון שלם

למי שאוהב – 2 כפות אגוזי מלך טחונים.

 

 

 

הכנת הבצק-

 

לערבב בכוס מעט חלב כפית סוכר והשמרים. להמתין מספר דקות עד לתפיחה קלה.
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, ביצים ,תערובת השמרים, חלב, וניל,גרד לימון ולהתחיל לערבל,
לאחר לישה איטית של כ- 5 דקות להוסיף את קוביות החמאה  ולערבל  עוד 5-7 דקות .

לקראת סוף הלישה לשלב את המלח.

להניח בקערה ולעטוף את הבצק בניילון לא הדוק . להתפיח כחצי שעה בחוץ.

להכניס לקירור לפחות 4 שעות. אני מכינה את הבצק ערב לפני האפייה.

 

 

הכנת המילוי-

להניח את הפרג החלב השמנת הסוכר והקורנפלור בסיר, לבשל תוך כדי עירבוב עד להסמכה כ-5 דקות.

להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה, גרד הלימון והאגוזים. לקרר את המילוי קירור מלא .

 

 

לחלק את הבצק ל- 2 .

כל חלק לרדד למלבן גדול כ- 50/40 . למרוח מחצית מהמילוי על כל העלה ולגלגל לכרוכית.

IMG_8958

 

 

לחתוך את הכרוכית לחצי ולגלגל לצורת בורג

IMG_7333

 
IMG_8961

להעביר לתבנית – או ארוכה או סבתא קטנה.

להשאיר להתפחה בחוץ כ 40 דקות ,

למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם מראש – 180 מעלות,  30-40 דקות.

כשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש בסירופ –  1/4 כוס סוכר עם  3 כפות מים להרתיח להוסיף כמה טיפות לימון או רום. 

בתאבון!

IMG_7372

IMG_7382

 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם !

 

כנסו לעוד מתכונים שלי עם פרג 

 

עוד עיצוב של העוגה – בצורת ספר כמו עוגת פרג של פעם –

מגלגלים את הכרוכית מכל צד כלפי האמצע ומניחים בתבנית.  

  

 

IMG_4307   IMG_4402

 

IMG_4475   IMG_4443

 

IMG_4474IMG_4467

תגובות

תגובות