חוזרים במנהרת הזמן – מתכון לעוגת קדאיף של פעם כמו בקונדיטוריה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

עוגת קדאיף של פעם כמו בקונדיטוריות הטובות.

בילדותי זו הייתה אחת העוגות הפופולריות ביותר בכל קונדיטוריה .

קדאיף וקרמשניט – שתי עוגות של פעם שהן הכי שוות שיש גם היום!

המתכון לקרמשניט המושלם של פעם כאן 

אז חזרתי במנהרת הזמן לטעמי הילדות שלי , והחלטתי להכין גרסה הכי דומה למה שהגישו בשנות ה- 70 בקונדיטוריות כמו לונדון ,קפולסקי ועוד טובות אחרות.

שערות קדאיף ספוגות בסירופ, שעוטפות קרם דיפלומט נדיר בטעם אלוהי (פטיסייר וקצפת) ,

עם קצת אגוזי מלך ושידרוג של רוטב אוכמניות טריות זה יוצא מושלם !

חג שבועות זה תמיד זמן טוב לכל העוגות המיוחדות והטעימות האלה.

חברת שמרית יצאה במוצר חדש – בצק מצונן של שערות קדאיף ואני כמובן רכשתי ולשבועות כבר הכנתי את הקדאיף , את העוגה המוכנה אני עוטפת בניילון נצמד ומקפיאה עד מועד ההגשה .

נשמרת מצויין כך שאפשר להכין מעכשיו.

תבנית קפיצית 24 – אפשר להכין גם בתבנית ריבועית 20/20

(עדיף קפיצית כדי שאפשר יהיה לחלץ בקלות)

שלבי ההכנה –

מכינים ואופים את שערות הקדאיף

מכינים סירופ סוכר להרטבת האיטריות

מכינים את קרם הפטיסייר ומקררים

מקציפים שמנת ומשלבים יחד לקרם דיפלומט

מפזרים קדאיף בתבנית ומרטיבים בסירופ סוכר

שכבת הקרם באמצע ואז שוב קדאיף

מקפיאים בתוך התבנית הקפיצית עד להגשה.

חשוב – מחלצים בקלות לאחר הקפאה בלבד!

מכינים רוטב אוכמניות – בונוס אם רוצים

 

חוזרים במנהרת הזמן – מתכון לעוגת קדאיף של פעם כמו בקונדיטוריה

המצרכים-

200 גרם שערות קדאיף שמרית

100 גרם חמאה מומסת

לקרם

2 כוסות חלב

4 חלמונים (או 2 ביצים)

חצי כוס סוכר (100 גר’)

כף מחית וניל (או מקל או 3 שקיות סוכר וניל )

40 גרם קורנפלור (כ- 4 כפות ) ממליצה לשקול

500 מ”ל – 2 אריזות שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

2 שקיות סוכר וניל

אין לכם משקל ?

זה הזמן לרכוש ! המלצה שלי למשקל מעולה

לחצו כאן לרכישה 

סירופ סוכר להרטבת הקדאיף-

חצי כוס סוכר

חצי לימון סחוט

1/3 כוס מים

לרוטב אוכמניות -(לא חובה אבל מאוד מוסיף ועושה רושם בהגשה)

100 גרם אוכמניות טריות או קפואות

3 כפות סוכר

רבע כוס מים

חופן אגוזי מלך גרוסים דק

אופן ההכנה –

מוצאים את שערות הקדאיף וחותכים אותם לחתיכות קטנות יותר ,

אפשר אפילו להשתמש במספריים.

מניחים בקערה.

ממיסים א החמאה ומערבבים היטב עם שערות הקדאיף.

מפזרים מעל נייר אפייה בתבנית של התנור.

מכניסים לאפיה 170 מעלות 30-40 דקות בערך ,כאשר מידי פעם הופכים את האיטריות כך שיזהיבו היטב מכל הצדדים.

מניחים בצד להתקררות מלאה – אפשר להכין גם יום לפני ולשמור בקופסה.

הכנת קרם דיפלומט – כאן מתכון לקרם עם סירטון 

מחממים כוס חלב עם חצי כוס סוכר ווניל לסף רתיחה ומורידים מהאש.

בקערה טורפים חלב עם קורנפלור עד שנמס לחלוטין ואים גושים.

מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרפה היטב. מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הקורנפלור ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורה.

מוסיפים את כל התערובת לחלב החם תוך כדי בחישה מתמדת.

מעבירים לבישול שוב ובוחשים במטרפה כמו שמבשלים דייסה. עד שהתערובת מסמיכה לקרם.

מורידים מהאש ומסננים לתערובת חלקה.

מעבירים לקירור במקרר, מכוסה בניילון נצמד.

לאחר שהוצאנו את הקרם מהמקרר נקציף ונרכך אותו מעט במקצף ידני או מטרפה כדי שיהיה חלק וללא גושים .

מקציפים שמנת מתוקה עם וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

משאירים בערך כוס לקישוט מלמעלה ומעבירים לשקית זילוף.

את השאר נערבב לתוך הפטיסייר בתנועות קיפול עד שהקרם הופך לאחיד וחלק.

קרם דיפלומט והוא אחד מהקרמים הכי טעימים שיש – עם קצת השקעה יש לכם קרם נדיר .

הרבה יותר טעים מאינסטנט פודינג ….

מכינים סירופ סוכר –

מבשלים בקלחת את המצרכים עד שמקבלים סירופ חלק ומעט סמיך.

עכשיו אפשר להרכיב את העוגה .

הרכבת העוגה – תבנית 24 קפיצית.

מרפדים את קרקעית התבנית במחצית מהאיטריות של הקדאיף האפויות.

מזלפים מעל האיטריות בעזרת כף מסירופ הסוכר.

מעבירים את קרם הדיפלומט מעל האיטריות.

שוב מפזרים את האיטריות הנותרות ומהדקים בעדינות לקרם.

מזליפ את הסירופ סוכר מעל האטריות.

חופן אגוזים מלך מפזרים למעלה .

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות אפילו לילה.

אחר כמה שעות במקרר מכניסים להקפאה לפחות 10 שעות.

את העוגה אפשר לחלץ מהתבנית רק כשהיא קפואה!

מוצאים מההקפאה, מחלצים בקלות ומעבירים לצלחת הגשה.

אפשר לשים במקרר שעה לפני ההגשה

מכינים רוטב אוכמניות –

מבשלים הכל בקלחת כרבע שעה.

מקשטים את העוגה בפרחי קצפת ומגישים עם כף מהרוטב על כל מנה.

זה פשוט מופלא

 

הגרסה הקלאסית –

והשידרוג שלי – עם הרוטב –

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments