מתכון לקרם פטיסייר – איך מכינים קרם פטיסייר שיוצא מושלם גם לזילוף – Creme Patissiere

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לקרם פטיסייר מושלם – צעד אחר צעד!

איך מכינים קרם פטיסייר ?  – זו הבקשה שחזרה על עצמה מהגולשים הכי הרבה בשבועות .

הכנתי עוגה שפשוט שרפה את הרשת עם עשרות אלפי צפיות ומבול של תמונות שהכנתם .

העוגה כללה בתוכה קרם פטיסייר והגיעו אלי המון בקשות למתכון טוב ושווה.

המתכון לעוגה כאן 

אז עניתי ושלחתי לכם את המתכון שלי להכנת קרמשניט – ששם בעצם אני מסבירה איך מכינים קרם פטיסייר אך הקרם של הקרמשניט זה קרם פטיסייר משודרג שמשלבים בו חמאה.

הכנתי לכם סירטון שמסביר בדיוק את תהליך ההכנה המיוחד לקרם פטיסייר – כולל איך להשוות טמפרטורה וכו’.

להכנת קרם פטיסייר עשיר מחליפים חלק מהחלב בשמנת מתוקה.

במתכון כאן החלפתי 1/4 כוס – אפשר חצי כוס

סה”כ כמות הנוזלים צריכה להיות חצי ליטר (500 מ”ל)

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

מתכון לקרם פטיסייר –

איך מכינים קרם פטיסייר שיוצא מושלם גם לזילוף ?

המצרכים –

סה”כ חצי ליטר חלב +שמנת מתוקה – (כמות השמנת שאני שמתי 1/4 כוס אפשר יותר )

1/2 כוס סוכר

חצי מקל וניל או כפית מחית או 3 שקיות סוכר וניל

4 חלמונים

35 גר’ קורנפלור(3.5 כפות)

10 גר’ קמח (כף) /אפשר קורנפלור

אופציה – 2 כפות חמאה בסיום הבישול

אופן ההכנה –

  • מניחים 3/4 מהחלב בסיר כבד עם הסוכר והוניל.
  • מחממים על אש בינונית.
  • טורפים את החלב הנותר עם הקורנפלור והקמח עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה – במידה ונוצרים גושים מומלץ לסנן.
  • טורפים את החלמונים ומעבירים את תערובת החלב עם הקמחים לתוך החלמונים.
  • מורידים את החלב המחומם מהאש ומניחים 2-3 דקות להתקרר.
  • מעבירים לתוך תערובת החלמונים מעט מהחלב ומערבבים וכך 2-3 פעמים לצורך השוואת הטמפרטורה וכדי שלא תווצר לנו חביתה בתוך הקרם.
  • מחזירים את הסיר על האש – אש בינונית.
  • ממשיכים לערבב עם המטרפה את התערובת בסיר כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה סמיכה.
  • מורידים מהאש מקררים – במידה ונוצרו לכם גושים במהלך הבישול – פשוט מסננים את הקרם .
  • מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד.
  • לקרם טיפה יותר עשיר משלבים 2 כפות חמאה בסיום הבישול.

הקרם משמש בסיס להכנת עוגות עם קרם פטיסייר או קרמים עשירים נוספים

  • לקרמשניט משלבים 100 גר’ חמאה ומקציפים כאשר הקרם בטמפרטורת החדר (לא קר)- מתכון לקרמשניט כאן 
  • להכנת קרם מוסלין מוסיפים 2 כפות חמאה לקרם המוכן ואחר כך כשמתקרר , מקציפים שמנת מתוקה ומשלבים לתוך הקרם.- הקרם הזה יתאים לעוגה כאן 
  • אפשר לשלב גם גבינת מסקרפונה לקבלת קרם עשיר- מתאים לטארט פירותמתכון כאן 
  • לתוך עוגות שמרים אני משלבת קרם פטיסייר עם  גבינה לבנה או ריקוטה – יוצא מושלם מתכונים לשמרים כאן  וגם כאן

כל המתכונים שלי שמכילים קרם פטיסייר כאן בקישור 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments