קלסונס – כיסונים במילוי גבינה במיוחד לשבועות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קלסונס – כיסונים במילוי גבינה במיוחד לשבועות

קלסונס אלו כיסונים מיוחדים שמכינים בשבועות

מלאים בגבינות תענוג לחיך .

פעם בשנה אני מפנקת את המשפחה בכיסנים האלה .

קלסונס מהמטבח הספרדי ממלאים בגבינה צפתית מלוחה

במקור הגבינה הצפתית של קדוש – מצפת – אם השגתם זה נהדר ,

אם לא תחליפו במה שיש בסופר.

גבינות דומות ומתאימות – גבינה – ג’יבנה עיראקית , חמד או צפתית רגילה מהמעדנייה .

לפני ההגשה מחממים במחבת עם חמאה ומגרדים מעט גבינה צפתית למעלה .

 

הבצק של הכיסונים בצק רבוך הכי טוב שיש לכיסונים , נוח לעבודה פשוט נהדר.

לאלה שלא אוכלים מוצרי חלב ניתן להכין מלית של פירה תפוחי אדמה עם מלא בצל מטוגן ,מלח ופלפל שחור

 

המצרכים –

בצק –

חצי קילו קמח

50 גר’ חמאה מומסת או שמן

כוס ורבע מים רותחים

חצי כפית מלח

2 ביצים

 

מילוי –

חצי קילו גבינה צפתית איכותית מפוררת /מגורדת.

150 גר’ גבינת קאש מגורדת (כמו צפתית אבל לא מלוחה – מעדנת את המליחות.

(יש לקנות בכל מעדניות הסופרים)

ביצה

 

אופן ההכנה –

בצק –

מרתיחים את המים והחמאה ולאחר שרותח מוסיפים חצי מהקמח .מערבבים מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הביצים ואחר כך את הקמח שנותר.

מתקבל בצק נעים וגמיש.

מניחים בצד לקירור.

מערבבים את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.

מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי ממש דק.

קורצים עיגולים וממלאים במלית. סוגרים .

למטה הדגמה – תכנסו לסרטון לראות איך מכינים בדיוק 

מבשלים במים רותחים עם מעט מלח.

לאחר שהם צפים עוד דקה בישול ולהוציא.

להגשה מחממים מחבת עם מעט חמאה מכניסים וממלאים את המחבת בכיסנים ומטגנים קלות .

מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעט גבינה צפתית או מוצרלה למעלה.

(אפשר גם לשים על מגש שנכנס לתנור עם קוביות חמאה למעלה – לחמם כמה דקות בגריל ולהוציא)

חג שמח !

בשורות טובות

 

אופצייה למלית מתוקה –ורניקס של הרומנים –

עם אותו בצק –

גבינת טבורוג , סוכר ווניל

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שולי.
8 days ago

זה ממש לא קלסונס טברייני(ספרדי) אמיתי.
הקלסונס שלנו עשוי מקמח ומים בלבד על כל קילו קמח 2 ורבע עד 2.5 כוסות מים מהברז לשים היטב, הבצק אמור להיות קשה כמו של פסטה, מרדדים במכונת פסטה, סבתי זכרה לברכה פתחה את הבצק על שולחן ענק מרובע לעלה גדול מאד והכי דק שאפשר. קורצים עגולים בעזרת חותכן או כוס בעלת שוליים דקים . המילוי גבינת כנען וגבינת צאן צפתית שהבנו במיוחד מקדוש בצפת, נסיעה של 2.5 שעות הלוך ועוד 2.5 חזור אבל חזרנו עם כיכרות רבים לכל המשפחות וביצים לפי הכמות הנדרשת.
כל עיגול סוגרים לחצי ירח, מניחים בתבניות מקומחות היטב ולהקפאה.
כל משפחה גייסה את האחים, הגיסים/גיסות ואפילו הילדים הבוגרים, אצלנו במשפחה מכינים את הקלסונס מיד אחרי ל”ג בעומר, מקפיאים ומבשלים בערב החג או בחג.
בסיר גדול מרתיחים מים, מכניסים את הקלסונס הקפואים, אחרי רתיחה מבשלים 5 דקות נוספות
מוציאים לתבנית מרופדת בהרבה חמאה ולתנןר לחצי שעה עד שמשחימים מעט. מידי פעם הופכים את הקלסונס שבתבנית שכולם יצופו בחמאה. מוציאים לצלחות הגשב ומפדרים בגביה צפתית של קדוש. אחחחח אלוהים איזה טעם.
אחרי שהורי נפטרו, מכינים אצלי. אחיי, בעלי, בנותיי וחתניי, בע”ה בעוד מס’ שנים יצטרפו גם הנכדים.