קרפלעך כיסונים ורניקס – המדריך המלא להכנת כיסונים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קרפלעך / קרפלך כיסונים ורניקס – המדריך המלא להכנת כיסונים

 
קרפלעך / קרפלך נקראים גם ורניקס או כיסונים- מקור המאכל במטבח היהודי האשכנזי. 

במטבח הרוסי פולני נקראים גם  פירוגן.

בצק דק ורך במלית  כלשהיא – בשר, תפוחי אדמה , כבד  קצוץ ואפילו גבינות.

מבשלים במים רותחים, ואח”כ אפשר להוסיף בצל מטוגן או  לשלב בתוך מרק עוף.

מאכל של ילדות, של חגים.

מזכיר לי ארוחות חגיגיות בילדותי אצל הדודה של אבי ז”ל , שעלתה מרוסיה .

רגע של אושר כאשר הפירוגן(כך היא קראה להם ) הוגש לשולחן 🙂

הפירוגן , עם מלית תפוחי אדמה ,מוגש עם המון בצל מטוגן נוטף שמן… והטעם,  גן עדן.

פעמיים בשנה אני מכינה אותם,

ורניקס , קרפלעך / קרפלך עם תפוחי אדמה ובצל וגם כאלה הממולאים בכבד קצוץ .

לאחר הבישול במים משלבים אותם עם הרבה בצל מטוגן.

בקיצור, תענוג .

הבצק הכי טוב שתכינו לכיסונים!

קרפלעך כיסונים ורניקס – המדריך המלא להכנת כיסונים

IMG_9355

כנסו לעוד מתכונים מעולים לראש השנה 

וכך מכינים קרפלך כיסונים ורניקס  !

הבצק הוא בצק רבוך דומה להכנת פחזניות 

הבצק 

כוס ורבע מים

כ – 5 כפות שמן 

(המתכון המקורי משנות ה- 70 עם מרגרינה – אני לא משתמשת במרגרינה ולכן החלפתי לשמן )

כחצי קילו קמח

מעט מלח

2 ביצים

הכנת הבצק- 

לחמם את המים עם השמן בסיר , לאחר שהמים רתחו להוסיף 3/4 מכמות  הקמח ולערבב , להוריד מהאש.

     IMG_9325

לקרר מעט את הבצק, להוסיף ביצים, לערבב מעט עד להטמעה.
להוסיף את שאר הקמח והמלח. מתקבל בצק נעים רך וגמיש. 

 

לעטוף בניילון ולהכניס למקרר – חצי שעה לפחות.

מילוי הכבד להכנת קפלך –

300 ג”ר כבד עוף

1 בצל גדול קצוץ

כפית סילאן

מלח פלפל

ביצה קשה

לטגן את הבצל מעט ולהוסיף את הכבדים לטגן 3-4 דקות מכל צד להוסיף  את התבלינים .

לאחר קירור לקצוץ את הכבד עם הבצל והביצה הקשה לקבלת תערובת קצוצה אחידה.

  

מתכון לכבד קצוץ תמצאו כאן 

לחלק את הבצק ל-2 . לשטח את הבצק לעובי דק מאוד כמ”מ. לקרוץ עיגולים עם כוס גדולה ,להניח כפית מילוי ולסגור לצורת חצי ירח.

אפשר להשאיר כך או להדביק את הקצוות ליצירת צורה הדומה לטורטליני האיטלקי.

  

להרתיח מים עם מלח בסיר ולהכניס את הכיסונים לבישול של כ 2-3 דקות .לבשל כל פעם כ-10 כיסונים.

IMG_3548

במחבת טפלון, לטגן פרוסות בצל עד להזהבה יפה.

להוסיף את הכיסונים להקפיץ אותם כדקה עם הבצל לתבל בפלפל שחור ומעט מלח ולהגיש!  

              

IMG_3554

קרפלעך – פירוגן – מילוי תפוחי אדמה

אותו בצק.

המילוי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן- 

                                                                                                                                               

לבשל 2-3 תפוחי אדמה עם הקליפה.

לאחר קירור לרסק ולהוסיף בצל מטוגן מלח ופלפל.

   

IMG_3548

בתאבון!

           IMG_3562

מנה מהממת – אי אפשר לעמוד בפיתוי 🙂

                

קרפלעך קפלך כיסונים ורניקס – המדריך המלא להכנת כיסונים
בלוג אוכל מתנות קטנות 

הצטרפו לקבוצה שלי מתנות קטנות בפייסבוק 

וגם באינסטגרם

כאן תוכלו למצוא מתכון לורניקס רומני במלית גבינה מתוקה 
Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
איתן שקד
6 years ago

דפנה יקירה. מתכון (כהרגלך בקודש) מעווולה!!!!
**אנא הוסיפי אופציה של “הדפס” 🙂
שבוע מעולה!

Dafna Oster Michael
6 years ago

תודה רבה , מתחת לתמונה הראשית יש גרסת הדפסה , – צד שמאל למעלה

שלומית
7 years ago

איך מונעים מהכיסונים להיפתח בזמן הבישול או הטיגון ?

Dafna Oster Michael
6 years ago
Reply to  שלומית

הבצק הזה הוא מעולה ולא נפתח בבישול, תנסי
וגם לא לרדד דק מידי