ורניקס במלית של גבינה מתוקה המדריך המלא
בכל בית רומני , אין שבועות בלי ורניקס מתוקים – Varenitches cu Brinza
ורניקס הם כיסונים במלית גבינה מתוקה ,מתובלת בהרבה גרידת לימון ווניל.
זהו ללא ספק מאכל ופינוק של סבתות רומניות .
מתנות קטנות האינסטגרם
סבתא של בעלי נהגה להכין את הורניקס האלה בשבועות ובכל אירוע חגיגי.
מגישים מוקפץ בחמאה וסוכר ועדיף לצד ריבה ביתית טובה (דולצ’צה)
המצרכים לבצק –
2 וחצי כוסות קמח
2 ביצים
חצי כוס מים רותחים
3 כפות שמן
קורט מלח
המצרכים למלית גבינה מתוקה –
350 גר’ גבינה מוצקה לאפייה– כמו ,טבורוג אפשר גם ריקוטה
1/2 כוס סוכר
גרידה מלימון טרי שלם
2 שקיות סוכר וניל
כפית קורנפלור
הכנת הבצק-
בקערה מנפים את הקמח והמלח. מוסיפים את המים הרותחים והשמן,
מערבבים מעט ומוסיפים את הביצים
מאחדים לבצק הומוגני ורך מעט דביק.
מכסים ומניחים למנוחה של כרבע שעה .
בינתיים מכינים את המלית-
מערבבים את כל המצרכים יחד ויוצרים תערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים
מקמחים היטב משטח עבודה.
מרדדים כל חלק לעובי דק מאוד, ממש כמו פסטה.
קורצים עיגולים עם כוס לגודל הרצוי.
מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול מקפלים ומהדקים היטב.
מחממים בסיר מים רותחים עם מעט מלח
מכניסים את הורניקס לבישול של כמה דקות 2-3 דקות בלבד.
מוציאים למסננת.
לפני ההגשה מחממים במחבת טפלון 2 כפות חמאה כשהחמאה נמסה מכניסים את הורניקס
לחימום של כדקה.
מפזרים סוכר מעל ומגישים.
אפשר ומומלץ להגיש עם קונפיטורת דובדבנים.
זה מופלא
קלסונס כיסנים עם מלית גבינה מלוחה-
לערבב גבינה לאפייה כמו ריקוטה – טוב טעם (מתכון כאן) עם מעט מלח ופלפל,
לשלב גבינה צפתית מגורדת .
ממלאים את הכיסונים ולאחר הבישול מניחים בתבנית עם חתיכות חמאה וגבינה צהובה מגורדת מעל ל- 5 דקות אפייה.
חג שמח 🙂
מאגר מתכונים לשבועות
ואם יש ממש מפונקים שלא אוהבים ריבה,
מזלפים שוקולד מלמעלה וזה מעדן 🙂
ורניקס במלית של גבינה מתוקה המדריך המלא – בלוג אוכל מתנות קטנות
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
מתנות קטנות האינסטגרם
האם אפשר לאחר ההכנה לשמור אותם בקירור ולהקפיץ בחמאה לפני שאוכלים?
זה נראה טעים מאוד אין על המתכונים שלך 😜😜
מאודד טעים
תודה יקרה