צ’וקור הוא שמו של מאפה שבלול תורכי בלקני.
מאפה ממולא בתרד ובגבינות טובות מעולה לפינוק משפחתי של השבת ובוודאי לשולחן חג השבועות.
אצלי תמיד יש שבלול כזה בארוחת שבועות – גם יפה במראה וגם טעים ואהוב על כולם.
את הצ’וקור ממלאים במלית של תרד שעובר בישול קל יחד עם בשמל,
מוסיפים גבינות פטה וקצ’קבל ומקבלים מאפה בטעם הבלקן.
ממש קל להכנה .
צ’וקור נוהגים להכין מבצק פילאס או יופקא תורכי ,
אני הכנתי עם בצק פילו.
המאפה שנוצר עם בצק פילו הוא יותר קליל ופחות כבד, אז בחרתי להכין עם פילו.
קריספי וטעים זה כאן !!!
צ’וקור – מתכון לצ’וקור מאפה שבלול בלקני מטריף חושים
המצרכים-
אריזה עלי פילו של שמרית (בצק מעולה מצונן נמצא במקרר)
400 גר’ תרד תורכי טרי
כף חמאה
כף קמח
חצי כוס חלב
מעט אגוז מוסקט מגורר
200 גר’ גבינת פטה/אפשר צפתית – מפוררת
100 גר’ גבינת קצ’קבל מגורדת
150 גר’ גבינת ריקוטה או גבינה למאפים – כאן מתכון
ביצה
50 גר’ חמאה מומסת או שמן זית/ספריי שמן למרוח על העלים
מעט שומשום לפיזור
אופן ההכנה –
מכינים תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן.
מדליקים תנור על 180 מעלות
- שוטפים את עלי התרד מסננים וקוצצים מעט.
- מחממים מחבת רחבה וצולים את עלי התרד עד שהם מאבדים מהנפח
- מוסיפים לעלים כף חמאה 20 גר’, לאחר שהחמאה נמסה מעט מוסיפים כף גדושה קמח.
- מערבבים מעט ומשלבים חצי כוס חלב, וקורט של אגוז מוסקט מגורר, ממשיכים בבישול עוד כ 2 דקות ומורידים מהאש.
- מעבירים לקערה , נותנים לתערובת להתקרר.
- משלבים לתערובת את הגבינות .
- טורפים את הביצה ומשלבים 3/4 ממנה לתוך התערובת – את הרבע הנותר, נשמור לציפוי מעל המאפה.
- לוקחים עלה ומורחים מעט חמאה /שמן/ספריי.שמים מעליו עוד עלה .
- מניחים מלית בנדיבות בקצה ומגלגלים לכרוכית.
- מניחים את הכרוכית בתוך התבנית בצורת ספירלה.
- כך עושים עם שאר העלים ויוצרים בתוך התבנית שבלול גדול.
- מוסיפים לשארית הביצה כף שמן ומורחים את המאפה מלמעלה.
- מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור חצי שעה אפייה או עד שרואים שהמאפה זהוב ויפה.
- סרטון אופן ההכנה מצורף כאן
מאפה חלום !
חייבים כזה לשבועות
חג שמח 🙂
מתכוני מאפים עם בצק פילו
מאגר מתכונים לשבת
חוזרים לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מאגר מתכוני הבורקס שלי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מה אפשר במקום ריקוטה (גבינה למאפים)?
גבינה לבנה לסנן מנוזלים ,טוב טעם,כנען