צ’וקור – מתכון לצ’וקור מאפה שבלול בלקני מטריף חושים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

צ’וקור הוא שמו של מאפה שבלול תורכי בלקני.

מאפה ממולא בתרד ובגבינות טובות מעולה לפינוק משפחתי של השבת ובוודאי לשולחן חג השבועות.

אצלי תמיד יש שבלול כזה בארוחת שבועות – גם יפה במראה וגם טעים ואהוב על כולם.

את הצ’וקור ממלאים במלית של תרד שעובר בישול קל יחד עם בשמל,

מוסיפים גבינות פטה וקצ’קבל ומקבלים מאפה בטעם הבלקן.

ממש קל להכנה .

צ’וקור נוהגים להכין מבצק פילאס או יופקא תורכי ,

אני הכנתי עם בצק פילו.

המאפה שנוצר עם בצק פילו הוא יותר קליל ופחות כבד, אז בחרתי להכין עם פילו.

קריספי וטעים זה כאן !!!

צ’וקור – מתכון לצ’וקור מאפה שבלול בלקני מטריף חושים

המצרכים-

אריזה עלי פילו של שמרית (בצק מעולה מצונן נמצא במקרר)

400 גר’ תרד תורכי טרי

כף חמאה

כף קמח

חצי כוס חלב

מעט אגוז מוסקט מגורר

200 גר’ גבינת פטה/אפשר צפתית  – מפוררת

100 גר’ גבינת קצ’קבל מגורדת

150 גר’ גבינת ריקוטה או גבינה למאפים – כאן מתכון

ביצה

50 גר’ חמאה מומסת או שמן זית/ספריי שמן  למרוח על העלים

מעט שומשום לפיזור

אופן ההכנה –

מכינים תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן.

מדליקים תנור על 180 מעלות

  • שוטפים את עלי התרד מסננים וקוצצים מעט.
  • מחממים מחבת רחבה וצולים את עלי התרד עד שהם מאבדים מהנפח
  • מוסיפים לעלים כף חמאה 20 גר’, לאחר שהחמאה נמסה מעט מוסיפים כף גדושה קמח.
  • מערבבים מעט ומשלבים חצי כוס חלב, וקורט של אגוז מוסקט מגורר, ממשיכים בבישול עוד כ 2 דקות ומורידים מהאש.
  • מעבירים לקערה , נותנים לתערובת להתקרר.
  • משלבים לתערובת את הגבינות .
  • טורפים את הביצה ומשלבים 3/4 ממנה לתוך התערובת – את הרבע הנותר, נשמור לציפוי מעל המאפה.
  • לוקחים עלה ומורחים מעט חמאה /שמן/ספריי.שמים מעליו עוד עלה .
  • מניחים מלית בנדיבות בקצה ומגלגלים לכרוכית.
  • מניחים את הכרוכית בתוך התבנית בצורת ספירלה.
  • כך עושים עם שאר העלים ויוצרים בתוך התבנית שבלול גדול.
  • מוסיפים לשארית הביצה כף שמן ומורחים את המאפה מלמעלה.
  • מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור חצי שעה אפייה או עד שרואים שהמאפה זהוב ויפה.
  • סרטון אופן ההכנה מצורף כאן

מאפה חלום !

חייבים כזה לשבועות

חג שמח 🙂

מתכוני מאפים עם בצק פילו 

מאגר מתכונים לשבת 

חוזרים  לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מאגר מתכוני הבורקס שלי

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ha ma
8 months ago

מה אפשר במקום ריקוטה (גבינה למאפים)?