רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוגת ביסקוויטים לא שיגרתית
עוגות ביסקוויטים אני מכינה לאורך כל השנה .
כל פעם אני משלבת משהו אחר בעוגה כדי שתהיה יותר מעניינת .
אז הפעם זו העונה של התותים .
עכשיו במחיר בהחלט שפוי …
הכנתי עוגת ביסקוויטים אהובה עם ציפוי מתותים טריים ,
טוויסט מעניין בעלילה… טעם נהדר יחד עם הביסקוויט והקרם
הצלחה אדירה.
השילוב של כל המרכיבים יחד יצרו עוגה מהנה וטעימה .
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה 24 קפיצית.
אבל בהחלט אפשר להכין אותה בתבנית מרובעת .
תבנית 24 מרופדת בנייר למטה כדי שאפשר אחר ההכנה לחלץ בקלות מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.
המצרכים-
כ- שרוול ביסקוויטים פתי בר הכנתי עם ביסקוויט שוקו) 250-350 גר’
מעט חלב לטבילת הביסקוויט
לקרם –
אריזה וחצי שמנת מתוקה
שקית פודינג וניל
200 מ”ל (גביע ) שמנת חמוצה 15%
רבע כוס חלב
לציפוי תות –
250 גר’ תותים טריים נקיים וחתוכים
רבע כוס סוכר
3 כפות מים עם כפית קורנפלור
חצי כפית ג’לטין עם 4 כפות מים
אופן ההכנה –
הכנת הקרם –
מקציפים במיקסר את השמנת עם אינסטנט וחלב ומוסיפים אחרי 2 דקות גם את השמנת.
מקציפים עד לקבלת קרם .
הכנת ציפוי התות –
מערבבים מים עם ג’לטין.
מבשלים בקלחת את התותים עם הסוכר , כמה דקות עד שהתותים מתרככים ונוצר נוזל תותים.
כמו ריבה דלילה .
מוסיפים את המים עם הקורנפלור ומבשלים עד כדקה .
מורידים מהאש ומוסיפים את הג’לטין . מערבבים ומקררים.
טוחנים יחד הכל במוט למחית חלקה.
מרכיבים את העוגה –
מסדרים שכבת ביסקוויטים בתחתית – מרטיבים ממש מעט בחלב.
מעליה מורחים שכבת קרם וכך הלאה 4 שכבות עד שהקרם נגמר.
השכבה האחרונה שכבת התות.
עוטפים את העוגה ומכניסים לפריזר.
עדיף קירור של לילה בפריזר.
כשהעוגה קפואה קל לחלץ אותה מהתבנית.
מחלצים ומעבירים לכלי הגשה .
נהנים .
שומרים בקירור או בפריזר.
ממש כמו עוגת גלידה – אפשר להוציא חצי שעה לפני ההגשה מהפריזר ואז להגיש זה נהדר.
מוזמנים לאינסטגרם שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !