המתכון לעוגת אינגליש קייק של פעם עם קליפות תפוזים עוגה מנצחת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

 

סוף עונת התפוזים – וזה המתכון לעוגת אינגליש קייק מנצחת

 

בסוף עונת התפוזים אני תמיד מכינה לי כמה צנצנות של תפוזים מסוכרים ,ריבת קליפות תפוז , גרידה מתפוז ואפילו מקפיאה כמה תפוזים שלמים ,שיהיה לי תמיד זמין גם בעונת החורף.

אני כמובן דואגת שהתפוזים יהיו בלדי מהעצים .

אז אם יש לכם עדיין תפוזים טריים – זה הזמן להכין קליפות תפוזים עם סוכר.

ואחר כך לאפות עוגת אינגליש קייק מהממת.

אני משתמשת בזה לתבל עוגיות ועוגות לאורך כל השנה .

המתכון לעוגת אינגליש קייק בטעם של פעם עם קליפות תפוזים מסוכרות

זה כל כך טעים – לכל אלה שאוהבים ממליצה להכין.

איך מכינים קליפות תפוזים מסוכרות –

קולפים את החלק החיצוני של התפוזים 3-4  תפוזים אפשר תמיד יותר

להשתדל כמה שיותר דק בלי הרבה מהחלק הלבן.

מרתיחים את הקליפות 2 פעמים במים רותחים כל פעם 5 דקות ואחר כך מסננים .

בסיר אחר מרתיחים 2 כוסות סוכר עם כוס וחצי מים ומבשלים לסירופ

מכניסים את הקליפות לסיר ונותנים לזה להתבשל על אש נמוכה עד שממש לא נשארים נוזלים.

מוציאים מקררים .

אפשר לחתוך לקוביות או להשאיר רצועות .

שמים בצנצנת מעוקרת כמו ריבה .

שומרים בקירור.

 

המצרכים –

2 ביצים

חצי כוס שמן

שקית סוכר וניל

קורט מלח

חצי כוס סוכר

כוס קמח תופח

חצי כוס מיץ תפוזים

כרבע כוס קליפות תפוזים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות

+ כף גדושה קמח

אופן ההכנה –

לחמם את התנור 175 מעלות

מערבבים בקערה או במיקסר את הביצים עם הסוכר .

מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים לפי הסדר מלבד קליפות התפוזים .

לאחר שמתקבלת תערובת חלקה , מערבבים פנימה את קליפות התפוזים בקיפול עדין לתוך התערובת.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק הסטנדרטית

אפייה 175 מעלות עד שהעוגה יציבה במרכז

כ- 40 דקות .

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments