עוגת אגוזים ושוקולד בציפוי קצפת – העוגה המפנקת ביותר של פסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

עוגת אגוזים ושוקולד בציפוי קצפת – העוגה המפנקת ביותר של פסח

עוגת אגוזים שוקולד וקצפת זו העוגה הכי מפנקת בפסח.

והגרסה שלה בפסח יותר טעימה מהגרסה הרגילה.

לא מוותרים אצלנו על העוגה הזו ואני מכינה אותה כמה פעמים במהלך השבוע של פסח.

הן בגרסה פרווה והן בגרסה חלבית – היא טעימה בכל גרסה.

מושלמת !

מצטיידים בהרבה שוקולד מריר וקצפות ,חמאה ונטורינה לפרווה.

אגוזים ושקדים זה ברור כי בקינוחי הפסח זה חובה.

מרפדים תבנית קפיצית 24 – 26 בנייר אפייה – רק בתחתית.

בואו ותראו שהיא עוגה ממש קלה להכנה

המצרכים-

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה/נטורינה לפרווה

6 ביצים

1/2 כוס סוכר

כוס אגוזי מלך טחונים (חלק דק חלק גס)

4 כפות קמח מצה רגיל פשוט

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כפית מחית וניל /סוכר וניל

כף ליקר או ברנדי

הציפוי-

250 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית לפרווה

כף אינסטנט פודינג וניל

שקית סוכר וניל

כף סוכר

מעט שוקולד מגורר לקישוט

אופן ההכנה –

מכניסים את השוקולד והחמאה/נטורינה למיקרו להמסה בפולסים של חצי דקה.

מערבבים עד שמקבלים שוקולד מומס לחלוטין עם החמאה.

מפרידים ביצים

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

את החלמונים מוסיפים לשוקולד המומס ,וגם את שאר המרכיבים- וניל ליקר,מלח

ולבסוף את האגוזים והקמח.

מקפלים את החלבונים המוקצפים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.

מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה של כ- 40 דקות 175 מעלות.

לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים אותה מהתבנית.

מעבירים לצלחת הגשה.

מקציפים שמנת סוכר,וניל ופודינג לקצפת יציבה.

משטחים אותה עם כך מעל העוגה.

מקשטים בשוקולד מגורר מעל העוגה.

בואו תראו איך מכינים אותה בקלות סירטון אצלי באינסטגרם  שווה לשים עוקב 🙂

מתנות קטנות האינסטגרם 

לוחצים כאן לחוברת הקינוחים לפסח במיוחד !

חוברת מתכונים לפסח מאגר  ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments