עוגת גבינה יומולדת עוגת גבינה ללא גלוטן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מה עושים כשצריכים לחגוג בפסח יום הולדת ?

מכינים עוגת גבינה חגיגית ונהדרת ללא גלוטן ממש בקלות.

לאחר שהעוגה מוכנה מקשטים בקצפת וניל נהדרת שתמיד משתלבת נפלא עם עוגת גבינה,

ועל הקצפת מקשטים את העוגה כמו עוגות המספרים הפופולריות שקונים לימי הולדת.

אז תוציאו מה שיש בבית – עוגיות ,וופלים תותים טריים ,קצת מקשטים עם שוקולד והעוגה יוצאת יפייפיה ומושלמת .

המתכון ממש קל וזמין עם מצרכים שיש בכל מטבח.

העוגה כמובן טעימה גם ללא שום קישוט היא פשוט מושלמת לימי הפסח.

עוגת גבינה רכה ונמסה לתוך הפה וללא הקישוטים היא ללא גלוטן ומתאימה לרגישים .

לרגישים לגלוטן מומלץ לקשט בפירות טריים ושוקולדים.

איך מתחילים להכין ?

את הגבינות והשמנת החמוצה , תניחו במסננת עם נייר סופג,לפחות 4 שעות לסינון הנוזלים – במיוחד בעוגות גבינה ללא גלוטן זה חשוב כדי להשתמש בפחות קמח )

מרפדים תחתית תבנית סגורה ! קוטר 22 שוליים גבוהים עם נייר אפייה (מומלץ סיר ג’חנון)

משמנים היטב את דפנות הסיר בשמן או ספריי.

המצרכים-

850 גרם גבינה לבנה (מסוננות מנוזלים)

גביע שמנת חמוצה 15%

1/4 כוס שמנת מתוקה 38%

כוס סוכר

שקית אינסטנט פודינג וניל פחות כף (להשאיר בצד לציפוי )

חצי כוס קורנפלור (3 כפות גדושות)

6 ביצים מופרדות (תוציאו לטמפרטורת החדר)

כפית מחית וניל

לציפוי-

שמנת מתוקה להקצפה שנשארה מהעוגה

כף אינסטנט פודינג וניל שנשאר מתערובת העוגה

כף סוכר

לקישוט-

2 עוגיות יין

4-5 וופלים (יש כשרים לפסח)

תותים טריים חצויים

50 גרם שוקולד מומס עם כפית שמן

אופן ההכנה –

מפרידים ביצים ומקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר

בקערה נוספת טורפים גבינות ,וניל ,חלמונים ,סוכר קורנפלור ואינסטנט

משלבים את החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים לתבנית.

מכניסים את התבנית לתוך תבנית גדולה יותר שבתוכה מים רותחים.

מכניסים לתנור אפייה על 170 מעלות כחצי שעה ועוד 3/4 שעה על 150 מעלות.

משאירים את העוגה לקירור בתנור.

מוציאים ומקררים היטב.

מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה

מקציפים את השמנת וניל וסוכר לקצפת יציבה

מורחים את העוגה ומקשטים בפרחי קצפת סביב.

הקישוטים-

ממיסים את השוקולד במיקרו .

מערבבים לתערובת חלקה

את עוגיות היין חותכים ל- 4 טובלים את הקצוות בשוקולד ומניחים על נייר אפייה.

כך עושים גם עם הוופל. חותכים ל- 4 וטובלים את הקצוות בשוקולד.

אפשר לטבול גם חלק מחצאי התותים בשוקולד.

מכניסים למקרר ל- 5 דקות.

השוקולד מתייצב ואז אפשר פשוט לקשט את העוגה.

כולל התותים הטריים, כמובן קשטו עם מה שיש לכם בבית

אפשר שוקולדים ,סוכריות וחטיפים או פירות אחרים.

המשך חג שמח

ומזל טוב למי שיש יום הולדת !

 

לוחצים כאן לחוברת הקינוחים לפסח במיוחד !

חוברת מתכונים לפסח מאגר  ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

 

 

המצרכים –

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments