רכות ונימוחות הקציצות האלה ללא גלוטן !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

רכות ונימוחות הקציצות האלה ללא גלוטן

הכנתי לשבת של החג סיר קציצות עשיר ונהדר עם שילוב של חומוס

(כשל”פ לאוכלי קטניות) ללא גלוטן !

יצא סיר משגע וטעים

הגשתי אותו עם אורז לבן צחור וזו הייתה מנה ממש טובה טעימה,

היא נהדרת לימי פסח כארוחה מלאה – לא תרגישו שצריך לחם או פחמימה אחרת.

  • במידה ולא אוכלים קטניות בפסח אפשר לשלב במקום ירקות- כמו שומר , ארטישוק,קולורבי וגזר.

המצרכים-

600 גרם בשר טחון (אפשר בקר או עוף מה שאתם אוהבים)

בצל גדול

חתיכה של כרישה (15 ס”מ)

ענף סלרי

תפוח אדמה

גזר

ביצה

מלח

פלפל שחור

קורט של אגוז מוסקט או בהרט

כף קמח תירס דק/או כל קמח אחר מצה/רגיל שלא בפסח

לתבשיל-

בצל קצוץ

מעט כרישה פרוסה

קישוא קוביות

2 שיני שום פרוסות דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

צרור מנגולד קצוץ החלק הירוק/או תרד

4-5 ענפי סלרי עלים פרוסים

עלי בזיליקום -4 אפשר יבש

קופסה גרגירי חומוס מבושלים

(אפשר להחליף חומוס באפונה ירוקה או פול )

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית בהרט

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

פלפל שחור בנדיבות

בהגשה – מיץ לימון טרי

מכינים צלחת עם קמח תירס דק.

אופן ההכנה –

מכינים את תערובת הבשר-

קוצצים במעבד מזון את הבצל ,סלרי,כרישה,גזר ותפוח אדמה.

מעבירים לקערה ומניחים 5 דקות ואז סוחטים את הנוזלים.

מעבירים לקערה עם הבשר.מערבבים היטב ומתבלים בתבלינים ,ביצה וקמח.

מערבבים היטב.

מכינים צלחת עם קמח תירס דק .

טובלים את הקציצות בקמח ומטגנים במחבת עם מעט שמן , משני הצדדים.

מכינים את הציר-

מטגנים היטב את המנגולד כמה דקות עד שהוא נעשה כהה יותר וממש מאבד את הנפח.

לאחר מכן מוציאים החוצה ומטגנים את הבצל והשום. מכניסים גם את תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים.

מוסיפים את הסלרי וממשיכים לצלות הכל יחד עוד כמה דקות.

מוסיפים את המנגולד המטוגן, החומוס ותבלינים מיץ לימון ומעט מים.

מסדרים את הקציצות סביב ואז עוד כוס מים לכיסוי.

מעבירים לאש נמוכה שעה לבשל.

להגשה עם מיץ לימון טרי זה נפלא

 מתנות קטנות האינסטגרם 

לוחצים כאן לחוברת הקינוחים לפסח במיוחד !

חוברת מתכונים לפסח מאגר  ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments