עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
סיר קציצות נדיר אחד הטעימים שהכנתי .
קציצות בתוך רוטב בצל מקורמל עם פטריות ובתוספת קניידלך .
סיר משגע עשיר בטעמים .
שילוב של קציצות מקורמלות ברוטב העשיר- מוגשות
לצד קניידלך שספגו את הטעמים של הסיר – זה פשוט מעדן !
בואו להכין ולהפתיע את המשפחה
מושלם לחג השני !
המצרכים – 4 סועדים
לתערובת הבשר –
חצי קילו בשר טחון (אני הכנתי עם בקר אפשר גם עם עוף )
חצי כרשה כ- 15 ס”מ
בצל קטן
ביצה
כף קמח מצה
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
להכנת הרוטב לסיר-
2 בצלים פרוסים דק
5-6 פטריות טריות חתוכות ל-2
קישוא חתוך לקוביות
גזר חתוך גס
שן שום כתושה
כף סוכר חום
כף פטריות מיובשות או כף אבקת מרק פטריות
להגשה חופן שמיר קצוץ
מכינים קניידלך – כאן המתכון
אופן ההכנה –
מכינים תערובת הקציצות –
- חותכים את הכרשה, שמים לבישול במיקרו בפולסים כ- 2 דקות – מקררים.
- טוחנים במעבד מזון את הבצל והכרשה המבושלת.
- מניחים בשר בקערה ומשלבים את תערובת הבצל והכרשה הקצוצה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את הקציצות משני הצדדים.
- במקביל מכינים את הסיר עם הרוטב.
- מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה , משלבים את הסוכר וממשיכים לקרמל את הבצל עוד מספר דקות
- משלבים את הפטריות והשום וצולים מעט. מוסיפים את הירקות תבלינים ומעט מים .
- את הקציצות המטוגנות מסדרים בסיר – מוסיפים כרבע כוס מים , מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.
- משלבים לתוך הסיר את הקניידלך המוכנים ומבשלים עוד כ – 15 דקות .
- מגישים עם שמיר קצוץ.
יש לכם עמוד באינסטגרם ?בואו מצטרפים כאן ועוקבים אחרי – מתנות קטנות באינסטגרם
תענוג – סיר פצצה ! מצידי כל השנה לא רק בפסח
הי
למה הכוונה קניידלך מוכנים? האם הם כבר צריכים להיות מבושלים עוד לפני שמכניסים אותם לתבשיל? האם יש לך מתכון מומלץ לקניידלך?