
עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מתכון לסיר מהמם שמכינים ממש בקלות.
סיר מופלא וטעים של עוף לסוף השבוע .
תבשיל פשוט ועם זאת מאוד עשיר בטעמים של בית , אין אחד שלא אוהב.
מגישים עם קוסקוס או חלה של יום שישי וזה מושלם !
מתכון לעוף בסגנון מרוקאי עם כרפס,חומוס ותפוחי אדמה שחומים
לסיר משפחתי
המצרכים-
3-4 כרעים /ירכיים/ שוקיים של עוף
3 תפוחי אדמה פרוסים גס
גזר פרוס גס
4-5 ענפים של כרפס/סלרי פרוסים גס
בצל קצוץ
4-5 שיני שום כתושות
כוס חומוס מבושל (אפשר מקופסת שימורים)
כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה
מלח ,פלפל שחור
אופן ההכנה –
- מנקים היטב את חלקי העוף משומנים מיותרים.
- מחממים שמן בסיר רחב (שמתאים גם לתנור) ומטגנים את תפוחי האדמה והגזר להשחמה קלה.
- מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן את חלקי העוף משני הצדדים, מוצאים גם כן לצלחת בצד.
- מוסיפים לסיר בצל ושום ומטגנים קלות. מוסיפים גם את הסלרי הפרוס .
- מסדרים מסביב את חלקי העוף , תפוחי האדמה והגזר .
- משלבים גם חומוס ותבלינים.
- מוזגים מים עד לגובה התבשיל.
- לאחר שהתבשיל רותח מכסים במכסה , מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 3/4 שעה.
- מעבירים לתנור לעוד חצי שעה 180 מעלות , 10 דקות אחרונות אפשר השחמה בגריל.
- מומלץ להגיש עם קוסקוס – כאן מתכון להכנת קוסקוס מהיר בבית
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
שלום רב איך אפשר להדפיס את המתכון ואופן ההכנה