מהיר וטעים – עוגת ביסקוויטים שבורים עם שוקולד וחלבה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת ביסקוויטים שוקולד הכי קלה וטעימה שכולם אוהבים.

במקום להכין כדורי שוקולד מכינים עוגה וחותכים לפרוסות .

את הביסקוויטים שוברים גס.

מכינים קרם שוקולד עשיר

מערבבים ,מסדרים בתבנית ותוך חצי שעה יש לכם עוגה נהדרת וקלה לסופשבוע – ללא אפייה בקלי קלות.

יש המון ורסיות לעוגה הזו ברשת – יש כאלה שמכינים אותה בצורה של נקניק שוקולד

והקרמים שונים ממתכון למתכון .

את הקרם שלי העשרתי בחלבה שיוצרת קרם טעים יותר וסמיך.

כמו כן, ניתן לשלב לתוך התערובת גם אגוזים, פירות יבשים ומה שמתאים לכם.

את העוגה אפשר בקלות להפוך לעוגת פרווה לסוף השבוע –

מחליפים את החמאה בנטורינה והחלב בקרם קוקוס או מים

המצרכים – יוצאות 2 עוגות בתבנית אינגלישקייק

אריזה 500 גר’ פתי בר

200 גר’ שוקולד מריר

2/3 כוס סוכר

1/4 כוס קקאו

שקית סוכר וניל

200 גר’ נטורינה/חמאה לחלבי

100 גר’ חלבה

כוס וחצי  – קרם קוקוס /מים/חלב צמחי /חלב רגיל

ביצה

אופציה – חופן אגוזי מלך שבורים כחצי כוס

איך מכינים עוגת ביסקוויטים שבורים עם שוקולד וחלבה

אופן ההכנה –

  • שוברים את עוגיות הפתי בר לחתיכות בעזרת סכין או פטיש שניצלים.
  • מעבירים לקערה ומכינים את הקרם.
  • בקלחת מניחים סוכר ,קקאו ונוזלים מתחילים לחמם עד שהסוכר נמס.
  • משלבים את השוקולד המריר והנטורינה/חמאה.
  • מוסיפים גם את החלבה, לאחר שהתערובת נמסה מורידים מהאש לקירור של כמה דקות.
  • טורפים את הביצה ומוסיפים לקרם החם (לא רותח) טורפים במהירות ומחזירים לבישול של עוד כמה דקות על אש בינונית , הקרם מסמיך מעט.
  • מורידים מהאש ומקררים מעט לפני שמעבירים לקערה עם הביסקוויטים השבורים.
  • משאירים 3-4 כפות מהקרם לציפוי קל מעל העוגה המוכנה ואת כל שאר הקרם שופכים על הביסקוויטים.ניתן להוסיף אגוזי מלך ,  מערבבים היטב ומעבירים לתבניות אינגליש קייק .
  • מכניסים לקירור לפחות לשעה.
  • משחררים את העוגות מהתבנית ומקשטים בשוקולד שנשאר ובאגוזים.

 

מבחר ענק של מתכונים לעוגות שלי לוחצים כאן 

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments