מרק שהוא אסיף של כל הכתומים בתוספת כרשה,
פשוט מאוד להכנה .
מרק קרמי בטעם נפלא בלי אף טיפת קרם…
גם טעים גם בריא !
העדשים משולבות למרק בסיום הבישול .
המרק מקבל ארומה וטעם נפלא מהעדשים והמירקם מושלם 🙂
מרק פרווה וגם טבעוני
בואו להכין ,
מצרכים-
בצל גדול קצוץ
כרשה בינונית חתוכה
דלעת כ- 300 גר’
רבע דלורית
גזר
בטטה
מלח
פלפל
1/4 כוס עדשים ירוקות -שחורות מהסוג הקטן
עירית קצוצה פטרוזיליה
מתחילים עם העדשים –
משרים אותם כשעה במים.
מבשלים במי מלח עד לריכוך.
מסננים . מתבלים את העדשים בפלפל שחור – אפשר גם קורט כמון.
מחממים סיר עם כף שמן זית.
משלבים בצל וכרשה. מזהיבים מעט .
משלבים את הירקות החתוכים לקוביות. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.
מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות .
מבלים בתבלינים.
טוחנים את המרק למחית חלקה .
להגשה
מניחים מנת מרק בצלחת הגשה, מפזרים 2 כפות מהעדשים,
מקשטים בעירית קצוצה ופטרוזיליה.
או אפשר פשוט לערבב פנימה למרק את העדשים ועשבי התיבול.
נפלא !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !