מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי 

המדריך המלא להכנה !

IMG_4074

עוגיות מהמטבח הטריפוליטאי –  בצק מסולת במילוי תמרים.
לאחר האפייה טובלים את העוגיות בסירופ-דבש מתוק.

המתכון מבית סבתי גרציה מימון ז”ל שהייתה בשלנית מדהימה, והעוגיות האלה היו המומחיות שלה.פריכות וטעימות.

המתכון מקורי שלה אני רק הוספתי את האגוזים.
במקור סבתא הייתה מכינה ללא האגוזים.

נהוג להכין את העוגיות בפורים .

מה צריך להכנת מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי ?

המצרכים-
חצי קילו סולת
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 ביצה
כפית גרד תפוז
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפייה

כפית גרגרי מסטיקא מרוסקים (לא חובה )

לסירופ-
כוס ורבע סוכר

שתיים וחצי כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
כפית מי ורדים/זהר
3 כפות דבש

עלה עטרה ( לא חובה אבל מוסיף ארומה)

למילוי-
300 ג"ר תמרים ללא חרצנים (אפשר מג'הול או בואקום)
כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

איך מכינים מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי ?

אופן ההכנה-

לערבב בקערה  את הסולת, 1/3 כוס סוכר,מיץ תפוזים, שמן, ביצה, גרד תפוז, וניל, ואבקת אפיה לתערובת אחידה .
להניח בצד כחצי שעה.
לערבב את חומרי המלית- תמרים, קינמון,ציפורן, אגוזי מלך ללוש לתערובת אחידה ולחלק ל- 4. ליצור 4 גלילים של כ 15 ס'מ.

לחלק את בצק הסולת  ל- 4 חלקים,
לרדד במערוך למלבן, להניח את גליל התמרים על הבצק, לסגור משני הצדדים ולגלגל מעט.

IMG_4062

לחלק ל- 6 חלקים, כל חלק לסגור בצד עם מעט תערובת הסולת – ליצור מעין 'קובות' מלבניות.

להניח על נייר אפייה, לחרוץ אלכסונים עם סכין לדוגמא וגם כדי שהרוטב ייכנס בחריצים.
לאפות ב- 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה
לבשל את חומרי הרוטב סוכר, מים , (את הדבש הלימון ומי הורדים להוסיף לאחר הבישול) כ- 15-20 דקות, עד שמסמיך
לאחר האפייה להכניס לרוטב  הרותח ל- 2 דקות,
להניח בצלחת הגשה אפשר לפזר סוכריות או שומשום.
מומלץ לאכול לאחר כמה שעות שהדבש נספג בעוגיות.

מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי , נפלא תכינו שווה כל ביס !

IMG_4071

הערה- אפשר להכין את המקרוט ללא ביצה – ללוש היטב את הבצק.

 

כנסו גם למתכון לספרה – עוגת סולת  ושקדים 

 

 

מתכוני המטבח הטריפוליטאי שלי 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות