ספרה טריפוליטאית -עוגת סולת ושקדים

IMG_9093

    

 

עוגת הסולת של דודה לידיה ז"ל,  מזכירה לי יותר מכל את חג פורים בילדותי.

 

ספרה – עוגת סולת מהמטבח הטריפוליטאי .

נוהגים להכין אותה בפורים ,אך גם בשמחות , באירועים  ובחגים אחרים.

 

במקור דודה לידיה הייתה מכינה את העוגה רק מסולת וללא ביצים.

שילבתי בעוגה גם שקדים טחונים לטעם ומירקם , במקום חלק מהסולת . 

בעוגה משולבים גם תמרים או צימוקים.

 

אפשר להכין את העוגה גם ללא ביצים – העוגה יוצאת יותר דחוסה.

 

IMG_9106

 

המצרכים-

4 כוסות סולת 

3/4 כוס שקדים טחונים

1 וחצי שקיות אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

גרד מתפוז שלם

1 סוכר וניל

2 ביצים

1/2 כפית גרגרי מסטיקא מרוסקים (תבלין מיוחד שנותן ארומה וקושר את התערובת)

 

 

למילוי-

12 תמרים (מג'הול) חתוכים- אפשר להשתמש בתמרים מגולענים בואקום

חופן אגוזי מלך

מעט קינמון וציפורן.

 

לסירופ-

כוס וחצי סוכר

2 כוסות מים

1/2 לימון סחוט

מעט מי ורדים או מי זהר

3 כפות דבש

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

אופן ההכנה-

להקציף את הביצים עם הסוכר.

להניח בקערה את הסולת והשקדים, להוסיף שמן,תפוז,וניל, מסטיקא, אבקת אפייה וגרד תפוז.

לערבב היטב ולשלב את הביצים. לערבב לתערובת אחידה ולהניח כ-רבע שעה בצד לספיגת טעמים.

  

לאחד את חומרי המילוי של התמרים .

לשמן תבנית פיירקס מלבנית בגודל 35/23 ולהניח מחצית מתערובת הסולת, מעליה לפזר מילוי, ולכסות במחצית הנותרת.

 

     

לחתוך את העוגה לריבועים  ולנעוץ חצי שקד מולבן למעלה.

 

 

להכניס לתנור מחומם על 170-180 ל35-40 דקות.

 

מכינים את הסירופ-

להניח בסיר את הסוכר המים והלימון לחמם על אש גבוהה עד לרתיחה.

להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שמתקבל סירופ סמיך. כ- 20-30 דקות.

להוסיף את הדבש ומי הורדים.

 

כאשר העוגה מתקררת מעט ,לעבור על החתכים שוב , ולשפוך את הסירופ החם  בכף מעל העוגה.

 

 

העוגה טעימה לאחר יום כאשר היא סופגת את כל הטעמים.

 

IMG_9093

 

 

IMG_9101

 

כנסו לעוד מתכונים לפורים    

 

מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי 

 

 

תגובות

תגובות