
לחם שום מתובל, טעים וקריספי.
בצק של פוקצ’ה ומעליו שמן זית מתובל – מאפה שהוא פשוט תענוג.
נישנוש מצויין לאירוח, מתחסל לפני שהארוחה מתחילה.
איך מכינים לחם שום ?
לפני שמתחילים מצטרפים לדף הכי טעים שיש באינסטגרם
המצרכים ל 2 לחמים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפות שמן זית
כ – כוס וחצי מים
כף מלח
לתערובת השמן-
6 כפות שמן זית
1-2 שיני שום כתוש/ כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל צ’ילי
כפית אורגנו יבש
כפית בזיליקום יבש או חופן בזיליקום טרי קצוץ דק דק
כפית פטרוזיליה יבשה.
הכנת לחם שום –
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים סוכר ומים ומתחילים בלישה.
משלבים את השמן והמלח.
לשים כ- 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק, במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים .
מעבירים לקערת משומנת בשמן זית. מכסים ומתפיחים כשעה .
אפשר גם להכניס לילה במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
מורחים נייר אפייה בשמן, ופותחים כל חלק לצורת מלבן .
מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מורחים את הבצקים בתערובת השמן והתבלינים.
חותכים לרצועות ומכניסים לאפייה של כ- חצי שעה.
לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מברישים בתערובת השמן הנותר.
מגישים חם וטרי
בתאבון !
לחם שום מהמם !
לחם שום – תענוג של מאפה
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ – מתכונים ישירות לנייד
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ?
הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
וגם לקבוצה ” התפריט היומי”
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם
כאן כל מתכוני הלחמים שלי