לחם שום מתכון ללחם שום מטריף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לחם שום מתובל, טעים וקריספי.

בצק של פוקצ’ה ומעליו שמן זית מתובל – מאפה שהוא פשוט תענוג.

נישנוש מצויין לאירוח,  מתחסל לפני שהארוחה מתחילה.

 

איך מכינים לחם שום ?

לפני שמתחילים מצטרפים לדף הכי טעים שיש באינסטגרם 

המצרכים ל 2 לחמים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

2 כפות שמן זית

כ – כוס וחצי מים

כף מלח

 

לתערובת השמן-

6 כפות שמן זית

1-2 שיני שום כתוש/ כפית אבקת שום 

1/2 כפית פלפל צ’ילי

כפית אורגנו יבש

כפית בזיליקום יבש או חופן בזיליקום טרי קצוץ דק דק

כפית פטרוזיליה יבשה.

הכנת לחם שום –

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים סוכר ומים ומתחילים בלישה.

משלבים את השמן והמלח.

לשים כ- 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק, במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים .

מעבירים לקערת משומנת בשמן זית. מכסים ומתפיחים כשעה .

אפשר גם להכניס לילה במקרר.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.

מורחים נייר אפייה בשמן, ופותחים כל חלק לצורת מלבן .

מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מורחים את הבצקים בתערובת השמן והתבלינים.

 

 

חותכים לרצועות ומכניסים לאפייה של כ- חצי שעה.

 

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מברישים בתערובת השמן הנותר.

 

מגישים חם וטרי

בתאבון !

לחם שום מהמם !

 

לחם שום – תענוג של מאפה

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ – מתכונים ישירות לנייד 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?

 

הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי” 

וגם לקבוצה ” התפריט היומי” 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

 

 

כאן כל מתכוני הלחמים שלי 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments