טארט שהוא חגיגה לכל המכורים לפרג – כמוני.
את הפרג בשמרים בדרך כלל אני מכינה בצורת קראנץ – מתכון לקראנץ פרג מעלף
הפעם שילבתי אותו בצורת טארט בבצק שמרים , בשילוב אגסים והתוצאה פשוט מופלאה.
בצק שמרים רגיל ובסיסי שאני בדרך כלל מכינה
כמות הבצק ל 3- טארטים/עוגות
500 ג"ר קמח
כף שמרים יבשים
1 סוכר וניל
2 ביצים
3/4 כוס חלב
200 ג"ר חמאה רכה
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט גרד לימון
מילוי פרג לעוגה אחת-
150 ג"ר פרג טחון טרי
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
כף סולת/קורנפלור
כפית גרד לימון
כף חמאה
2 אגסים מקולפים פרוסים
הכנת הבצק-
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, שימרית,משפר אפייה,ביצים , חלב, וניל ולהתחיל לערבל,
להוסיף את החמאה ולערבל 5-7 דקות .
לקראת הסוף להוסיף את המלח וגרד לימון.
לעטוף את הבצק בניילון לא הדוק . להכניס לקירור לפחות 4 שעות. אני מכינה את הבצק ערב לפני האפייה.
הכנת האגסים – מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ,מוסיפים את האגסים לבישול של כדקה.
מסננים ומניחים לקירור בצד.
מילוי הפרג-
בסיר מניחים פרג, חלב,סולת והסוכר ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד להסמכה .
מורידים מהאש ומוסיפים חמאה וגרד לימון.
מקררים את התערובת.
מרדדים את הבצק ומרפדים את תחתית התבנית והשוליים.
ממלאים במלית הפרג ומעל מסדרים את האגסים.
מרדדים בצק לגודל גדול מהתבנית ויוצרים חתכים לאורכו
מניחים מעל המלית וחותכים מסביב לצורת התבנית.
מניחים להתפחה של כחצי שעה. מורחים ביצה טרופה.
מכניסים לתנור מחומם מראש 180-170 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה.
לאחר שהמאפה יוצא מהתנור אפשר לזגג בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מים להרתיח ).