במסגרת הכנות לחג … הכנתי קינוח קל ומהיר
זה רק נראה מסובך..
קינוח בקלאווה הוא ממש מאסט .
אין ראש השנה בלעדיו.
בצק פילו קריספי עם אגוזים וסירופ דבש – זה הקינוח המתבקש בין שלל הקינוחים לחג.
אצלי תמיד תמיד מככב על שולחן הקינוחים של החג.
אז הפעם הכנתי סלסלות פילו שמכינים בזריזות עם מלא אגוזים למעלה וסירופ עם דבש .
יצא מדהים , גם מהמם ביופי וגם טעים .
ומה שחשוב זה ממש קל להכנה.
אין צורך למרוח את הבצק , להפריד עלים וכל ההתעסקות בבצק פילו שתמיד מפחידה
אתכם…. הכל קל קל ונגיש.
המצרכים-
בצק פילו מצונן של שמרית – הבצק הכי טוב בשוק ומומלץ לעבוד איתו
80 גר חמאה מומסת או שמן לפרווה
תערובת אגוזים-
150 גר’ תערובת אגוזים
מה שיש לכם –
אגוזי לוז ,מלך ופקאן
2 כפות סוכר
3 כפות דבש
חצי כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
קורט הל טחון
גרידה מתפוז
דבש לזילוף
וסירופ-
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
קליפת תפוז
גרעין הל גרוס
מקל קינמון
2 כפות דבש
כפית מי ורדים
אופן ההכנה –
מכינים את תערובת האגוזים – טוחנים גס את האגוזים.
מערבבים עם הסוכר הדבש והתבלינים.
פותחים את בצק הפילו .
פותחים את העלים לגמרי ומתחילים לגלגל יחד את כל החבילה לכרוכית.
בעזרת סיכן חדה פורסים את הגליל לפרוסות של ס”מ וחצי בערך .
סה”כ 14-15 פרוסות
משמנים תבנית שקעים (מאפינס) בחמאה או בשמן.
מניחים את הפרוסות של הבצק בתבנית.
על כל פרוסה מזלפים כף חמאה או שמן.
מכניסים לתנור 175 מעלות לאפייה של כ- 30 דקות או עד שתראו הזהבה של הבצק.
מוציאים מהתנור.
על כל פרוסה מניחים כפית דבש.
מעל מניחים כף גדושה מתערובת האגוזים.וקצת מהדקים .
מכניסים חזרה לתנור לעוד 10 דקות אפייה על 170 מעלות.
בזמן שהמאפה בתנור מבשלים את סירופ הדבש.
כל המרכיבים יחד בישול עד שמסמיך.
כשההמאפים מוכנים ויוצאים מהתנור מזלפים מהסירופ למעלה ממש בנדיבות.
לאחר קירור מעבירים לצלחת הגשה יפה .
מקשטים בפרחי ורדים קטנים או פיסטוק
וואוו כמה שזה טעים ומרשים
ממש קינוח יפייפה
הכל מוסבר בסרטון למטה
חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה
מלא מתכונים עם בצק פילו
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “