בבקה צמת שוקולד חלום עם מילוי חדיש ומפתיע

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בבקה צמת שמרים שוקולד מיוחדת גם בצורתה וגם במילוי הטעים שלה

אין כמו עוגת שמרים עם שוקולד לפתוח שבת.

ובקיץ ממש כיף להכין עוגות שמרים ,הן תופחות בקלות ותמיד יוצאות מוצלחות. בקיץ ובכלל לגבי עוגות שמרים – להכין בצק ולהכניס למקרר לכמה שעות אפילו לילה .

אפשר גם להכין את הבצק יום או יומיים מראש.

וכמובן מומלץ להכין עם שמרים טריים – כדאי להשקיע ולקנות , זה משפר פלאים את הבצק התפיחה והטעם.

הכמות כאן לעוגה אחת

תוכלו להכפיל כמות ולהכין 2 עוגות בבקה

או 4 קראנצ’ים בגודל אינגליש.

תכינו את העוגה כאחד מהקינוחים לארוחת החג – היא יפייפה ותקשט לכם את השולחן – כמובן שאין אחד שיסרב לחתיכת עוגת שמרים שוקולד … והילדים משתגעים עליה.

לפרווה אני משתמשת בתחליף המועדף עלי לחמאה – נטורינה בטעם חמאה (או רגילה ) שעושה מצויין את העבודה והתוצאה מעולה וטעימה.

לתוך מלית השוקולד שלבתי טחינה שתורמת גם לטעם וגם למירקם של המלית – היא יוצא מושלמת.

המצרכים- 

הבצק –

חצי קילו קמח

25 גר’ שמרים טריים -מומלץ

1/4 כוס סוכר

כ 3/4 כוס מים (תלוי בקמח אולי עוד רבע כוס)

ביצה

100 גר’ נטורינה בטעם חמאה או חמאה

3 כפות שמן

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

המלית –

כוס סוכר

רבע כוס קקאו

100 גר’ נטורינה בטעם חמאה /חמאה

שקית סוכר וניל

כפית קינמון

גרידה מתפוז – לא חובה

קורט מלח

רבע כוס טחינה גולמית

2 כפות גדושות  אינסטנט פודינג שוקולד (או אינסטנט וניל)

2 כפות שקדים טחונים (אפשר כל אגוז טחון או בלי )

אופן ההכנה –

את השמרים לערבב עם המים והסוכר.

לתת לתערובת לתפוח כ- 10 דקות.

להכניס הכל למיקסר ולהפעיל על לישה איטית .

ללוש עד שהבצק חלק גמיש , במידה והבצק קשה תוסיפו עוד מים לפי צורך ,לישה של 6-10 דקות תלוי במיקסר.

משמנים קערה ומעבירים את הבצק לקערה.

עוטפים בניילון  ומכניסים למקרר.

לילה זה מעולה.

הכנת המילוי –

מבשלים בסיר את הסוכר עם הקקאו והנטורינה/חמאה.

לאחר שהכל נמס מורידים מהאש ומוסיפים טחינה ואינסטנט.

מקררים את המילוי.

פותחים את הבצק למלבן גדול מאוד.

מורחים את המילוי על כל המלבן.

מחלקים  ל- 3 חלקים.

כל חלק מגלגלים לכרוכית.

אחר כך יוצרים צמה מ- 3 הכרוכיות ממש כמו צמת חלה הכי פשוט.

מעבירים לתבנית בבקרה משומנת או על גבי נייר אפייה.

נותנים לעוגה לתפוח כ- חצי שעה 40 דקות.

מורחים ביצה ומפזרים מעט גבישי סוכר (לא חובה)

מכניסים לתנור 180 מעלות אפייה של בערך 40 דקות , זה תלוי בחוזק התנור.

עד שהעוגה נאפית היטב ושחומה.

לאחר האפייה להבריש בסירופ סוכר –

חצי כוס סוכר 1/3 כוס מים לבשל עד הגז עד שמסמיך להוסיף טיפה מיץ לימון וכפית רום.

כנסו לסרטון  באינסטוש

וכאן ליוטיוב 

 

חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments