עוגת גבינה שתמיד מצליחה

 

 

הצטרפו בלייק לדף הפייסבוק " מתנות קטנות התפריט היומי"

 

עוגת גבינה שתמיד מצליחה , כך קראתי לה וזה פשוט אמיתי.

עוגה מושלמת גם במראה וגם בטעם .

קלה ופשוטה להכנה אין הפרדה של ביצים הכל נעשה כמעט בקערה אחת בקלי קלות.

העוגה מורכבת משילוב של 3 סוגי גבינות  , כך אני אוהבת את ההרכב של העוגה שלי

ולדעתי זה הרכב מושלם מבחינת הטעמים.

טעם חמצמץ שמגיע מגבינה רגילה וטעם קרמי שמגיע מהריקוטה ומהמסקרפונה.

עוד מרכיב חשוב להצלחת העוגה שתורם לטעם הוא שוקולד לבן.

עוזר לעוגה לצאת יציבה ויפה.

 

 

המצרכים – תבנית 24-26

מכינים תחתית ממש ממש דקה

את התחתית אפשר להכין מביסקוויטים וחמאה או בצק פריך

 

בצק ביסקוויטים –

100 גר' ביסקוויטים מרוסקים (פתי או לוטוס – אני מערבבת )

50 גר' חמאה מומסת

 

בצק פריך-

50 גר' חמאה

חלמון

3/4 כוס קמח

2 כפות סוכר

מעט וניל

אני אוהבת לשלב – 2 כפות אגוזים טחונים או לוז או מלך, לא חובה

גרידה מלימון

 

 

תערובת הגבינה-

250 גר' מסקרפונה/ אם אין אפשר להחליף בגבינת שמנת או שמנת של פעם 

250 גר' ריקוטה

500 גר' גבינה לבנה 5-9 %

כוס סוכר (אפשר עוד 2 כפות למי שאוהב מתוק)

5 ביצים

100 גר' שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 כפות קורנפלור

2 שקיות סוכר וניל או תמצית איכותית כפית

 

לקישוט והגשה – חופן של פירות יער

 

מרפדים תבנית עם נייר אפייה משומן בחמאה

עוטפים התבנית בנייר כסף מסביב.

 

מתחילים בהכנת התחתית- 

אם מכינים תחתית ביסקוויטים פשוט מרפדים את תחתית התבנית בתערובת ומכניסים לקירור.

הכנת בצק-

מניחים בקערה או במיקסר את המצרכים ומעבדים לבצק אחיד.

מרפדים את התבנית.

מכניסים לקירור של 20 דקות

מכניסים לאפייה ראשונית כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.

מוציאים ומקררים.

 

מכינים את תערובת הגבינה-

מחממים שמנת לסף רתיחה.

מכניסים את השוקולד הלבן, לאחר שנמס מערבבים היטב .

את הגבינה הרגילה מניחים במסננת על נייר סופג לפחות שעה, להגרת הנוזלים.

בקערת המיקסר מניחים את הגבינות והסוכר מערבלים עד לאחידות.

מוסיפים את הוניל, קורנפלור וגרידת לימון.

משלבים את הביצים אחת אחרי השניה.

לבסוף משלבים את השוקולד המומס.

מעבירים את התערובת לתבנית על התחתית האפויה

מכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות.

אופים כחצי שעה על 160 ומנמיכים ל – 150 לעוד כשעה.

העוגה נשארת במקומה לא תופחת ולא עולה .

 

העוגה טעימה לאחר ששהתה כמה שעות במקרר לפחות.

 

 

תאמינו לי שהיא מושלמת !

ועם פירות יער – בכלל 

 

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

כאן מבחר מתכונים לשבועות 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות