מתכון לקבב רומני אמיתי Mititei

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לכבוד עונת המנגלים המתקרבת  וגם לאור ביקוש גולשי האתר ,

מעלה לכם את המתכון המשפחתי אצלנו לקבב רומני, מיטיטיי. 

המתכון של אסתריקה היקרה דודה של בעלי .

אסתריקה הייתה בשלנית מעולה וזה היה חלק מה”ספטליצ’ה” (המומחיות)שלה.

אז בהוראות שלה היא הדגישה שהכי חשוב – בשר בקר שיהיה איכותי

ושהתערובת של הקבב צריכה להיות ביחס של 1/3 שומן  ו 2/3  בשר.

והסוד –  מי סודה קרים !

 

אז קדימה לעבודה 

כמות ל 10-12 קבבים יפים

קילו בשר –  שפונדרה שהוא שומני וצוואר 

6-8 שיני שום כתושות (לפי טעם)

3/4 כוס מי סודה קרים

1/2 כפית סודה לשתייה

מלח 

פלפל שחור בנדיבות

מכינים את תערובת הבשר אם אפשר, כמה שעות לפני זה מעולה.

מה שחשוב לעסות וללוש את הבשר כמו בצק .

לאחר מכן ליצור קבבים לגודל הרצוי.

מהכמות הזו,  בערך 10-12 קבבים יפים.

אפשר להניח על מנגל לוהט או על פלנצ’ה.

מגישים עם רוטב שום מוז’דיי , חרדל ופרוסת לחם טרייה .

בתאבון !

קבב רומני אמיתי !

 

חג עצמאות שמח !

 

מתכונים נוספים  מהמטבח הרומני  

 

מתכונים לסלטים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

וגם מוזמנים לקבוצה שלי  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments