גבינה מוצקה למאפים בהכנה ביתית

 

לפעמים קורה שנתקעתם בלי גבינה למאפים בבית כמו – טוב טעם , כנען ,טבורוג

או אפילו ריקוטה.

זה מה שקרה לי מספר פעמים.

אני נוהגת להכין גבינה מוצקה כזאת בהכנה ביתית.

הגבינה יוצאת מעולה ומאוד מתאימה למאפים כי היא כמעט ללא נוזלים.

מה גם שאין בה חמיצות בכלל. ממש גבינה ניטראלית.

אפשר לשלב אותה למתוקים ולמלוחים ויוצאת מצוין באפייה.

 

מתאימה למילוי כל מאפה ביתי שצורך גבינה מוצקה למאפים.

 

כאן כל מתכוני שבועות שלי 

 

המצרכים לקבלת כ- 200 גר' גבינה

שקית חלב ( לא מקופסאות!!)

2 כפות חומץ 

קורט מלח

 

מרתיחים את החלב כשמגיע לסף רתיחה מוסיפים את החומץ

מערבבים וממשיכים בבישול.

החלב נפרד למים ומוצקי חלב שזו בעצם הגבינה.

מעבירים למסננת דקה לניקוז המים.

לאחר כשעה הגבינה מוכנה.

אפשר להשתמש בה מיד או לאחסן במקרר.

הגבינה נשמרת כ 3-5 ימים.

בהצלחה – תכינו זה שווה 

גם חוסך לא מעט כסף!!!

 

כנסו למתכון להכנת ריקוטה ביתית 

 

 

תגובות

תגובות