גבינה מוצקה למאפים בהכנה ביתית והכנת גבינות נוספות

 

לפעמים קורה שנתקעתם בלי גבינה למאפים בבית כמו – טוב טעם , כנען ,טבורוג

או אפילו ריקוטה.

זה מה שקרה לי מספר פעמים.

אני נוהגת להכין גבינה מוצקה כזאת בהכנה ביתית.

הגבינה יוצאת מעולה ומאוד מתאימה למאפים כי היא כמעט ללא נוזלים.

מה גם שאין בה חמיצות בכלל. ממש גבינה ניטראלית.

אפשר לשלב אותה למתוקים ולמלוחים ויוצאת מצוין באפייה.

 

מתאימה למילוי כל מאפה ביתי שצורך גבינה מוצקה למאפים.

 

כאן כל מתכוני שבועות שלי 

 

המצרכים לקבלת כ- 200 גר' גבינה

שקית חלב ( לא מקופסאות!!)

2 כפות חומץ 

קורט מלח

ואם רוצים לשדרג בטעם משלבים לחלב חצי קופסה שמנת מתוקה

מרתיחים את החלב כשמגיע לסף רתיחה מוסיפים את החומץ

מערבבים וממשיכים בבישול.

החלב נפרד למים ומוצקי חלב שזו בעצם הגבינה.

מעבירים למסננת דקה לניקוז המים.

לאחר כשעה הגבינה מוכנה.

אפשר להשתמש בה מיד או לאחסן במקרר.

הגבינה נשמרת כ 3-5 ימים.

בהצלחה – תכינו זה שווה 

גם חוסך לא מעט כסף!!!

 

כנסו למתכון להכנת ריקוטה ביתית 

 

הכנת גבינת שמנת בייתית

זה כל כך פשוט שזה מדהים וממש חוסך בכסף!!!

אני מכינה אותה על בסיס קבוע – מעולה גם לשימוש בעוגות גבינה.

2-3 מיכלים של שמנת חמוצה או מיכל אחד של חצי קילו.

מניחים במסננת צפופה 2 ניירות סופגים , 

שופכים את תוכן הגביעים.

מכסים בעוד נייר סופג.

שמים כלי מתחת למסננת שיאגור את הנוזלים.

מכניסים למקרר ל 24 שעות

לגבינה מלוחה למריחה שלבו מלח.

או כל מה שאוהבים – זיתים שמיר וכו'

לגבינה למאפים תשאירו ניטראלי.

 

להכנת גבינת "טוב טעם בייתית"

מניחים במסננת 3 פיסות של נייר סופג.

מניחים מעל הנייר חצי קילו גבינה לבנה 5-9 אחוז.

מכסים בנייר נוסף.

מניחים בכלי שיאגור את הנוזלים ומכניסים למקרר ל 48 שעות.

יוצאת גבינה "יבשה" מעולה למאפים כמו גביניות או מאפי שמרים.וכדומה 

תהנו 

 

הכנת לבנה בייתית-

2 גביעי יוגורט אחוזי שומן גבוהים – אני אוהבת לשים יוגורט עיזים 

1 גביע שמנת חמוצה

מעט מלח

לערבב את המצרכים.

להניח על מסננת מרופדת ב – 2 שכבות של נייר סופג.

מניחים את המסננת בתוך כלי לאגירת הנוזלים. מכסים בעוד נייר סופג.

מכניסים למקרר ל – 48 שעות.

אני מגישה בצורת חומוס – מעל שמן זית – זרעי קצח זעתר  ומה שאוהבים 

נהדר !

 

 

חזרה לעמוד הראשי ! 

תגובות

תגובות