מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי

 

IMG_6456

 

 

 

טירמיסו הוא הקינוח האיטלקי האולטימטיבי.

בכל מסעדה או בית קפה באיטליה.

 

כשאני צריכה עוגה חגיגית וקוצרת מחמאות לאירוח, תמיד אני בוחרת להכין טירמיסו.

 

הכנתי ארוחה חגיגית בסגנון איטלקי והקינוח המתבקש הוא כמובן טירמיסו איך לא?

 

העוגה לא קשה להכנה וגם ללא אפייה.

מה שהיא מצריכה – 4 קערות ומיקסר ידני.

 

 

אני מכינה את עוגה בתבנית מלבנית – מעדיפה פיירקס, כך יותר קל לחתוך ולהגיש את העוגה.

אפשר להכין את העוגה גם בכוסות כמנה אישית.

מכינה אותה מראש ומכניסה להקפאה.

כחצי שעה לפני ההגשה, מוציאה מהמקפיא.

IMG_6477

 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

250 גר' מסקרפונה

250 מל' שמנת מתוקה

2 כוסות אספרסו מוכן

חבילה בשקוטים

3 כפות ברנדי

מקל וניל

1/2 כוס סוכר 

 

 הכנת זביונה – מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף בהיר, 

מעבירים לבן מארי- סיר עם מים רותחים על הגז, וממשיכים להקציף מספר דקות.

תהליך זה מפסטר את הביצים, וזה חלק מההכנה הקלאסית של טירמיסו.

IMG_6365

 

מורידים מהאש ומוסיפים 2 כפות ברנדי.

בקערה נוספת מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר.

מעבירים מעל בן מארי וממשיכים להקציף לקבלת קצף יציב.
בקערה נוספת מערבבים את המסקרפונה עם הוניל והאספרסו.

IMG_6369    IMG_6371

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה עם כף סוכר.

את החלמונים המוקצפים משלבים לתערובת הגבינה.

מחלקים את החלבונים חצי לתערובת הגבינה וחצי לשמנת המתוקה.
הרכבת העוגה: בתבנית מלבנית מסדרים את הבישקוטים לאחר שטבלנו אותם באספרסו מעורב עם מעט ברנדי.

IMG_6388
השכבה הראשונה היא שכבת הגבינה אותה משטחים על הבישקוטים ומעליה משלבים את הבישקוטים הנותרים.

אפשר לחתוך אותם מעט.

IMG_6391

 

מוסיפים מעל את שכבת השמנת ומיישרים.

IMG_6392
 

מכסים ומכניסים להקפאה.

כ- 20 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא,

מפזרים קקאו מעל  ומגישים!
 

IMG_6462

IMG_6482

IMG_6456

IMG_6478

 

תאמינו לי, ביס מושלם ! שווה את כל ההקצפות 😉

 

מטבח איטלקי זה כאן 

 

 

אהבתם את המתכון?

אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה !

 

תגובות

תגובות