מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי

 

IMG_6456

 

 

טירמיסו הוא הקינוח האיטלקי האולטימטיבי.

בכל מסעדה או בית קפה איטלקי

 

כשאני צריכה עוגה חגיגית וקוצרת מחמאות לאירוח, 

אני בוחרת להכין טירמיסו.

 

 

העוגה לא קשה להכנה וגם ללא אפייה.

 

 

אני מכינה את העוגה בתבנית מלבנית – מעדיפה פיירקס, כך יותר קל לחתוך ולהגיש את העוגה.

אפשר להכין את העוגה גם בכוסות כמנה אישית.

 

מכינה אותה מראש ומכניסה להקפאה.

כמה שעות לפני ההגשה, מוציאה למקרר.

IMG_6477

 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

250 גר' מסקרפונה

גביע שמנת של פעם (להניח על נייר סופג במסננת ולסנן כשעה לפחות )

500 מל' שמנת מתוקה

שקית סוכר וניל

2 כוסות אספרסו מוכן

חבילה וחצי בשקוטים

1/3 כוס ברנדי

מקל וניל

1/2 כוס סוכר 

 

מתחילים בהכנת זביונה – מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף בהיר, 

מעבירים לבן מארי- סיר עם מים רותחים על הגז, וממשיכים להקציף מספר דקות.

תהליך זה מפסטר את הביצים, וזה חלק מההכנה הקלאסית של טירמיסו.

IMG_6365

 

מורידים מהאש ומוסיפים 2 כפות ברנדי.
בקערה נוספת מערבבים 3/4 מהמסקרפונה והשמנת המסוננת עם מקל הוניל והסוכר הנותר .

IMG_6369    

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה עם 2 כפות סוכר ושקית סוכר וניל.

את החלמונים המוקצפים משלבים לתערובת הגבינה.

 

משאירים מהשמנת המוקצפת כ- שליש בצד. מערבבים עם רבע מהמסקרפונה שהשארנו בצד.

 

את שאר שמנת המוקצפת משלבים לתערובת הגבינות .

הרכבת העוגה: בתבנית מלבנית מסדרים את הבישקוטים לאחר שטבלנו אותם באספרסו מעורב עם  ברנדי.

IMG_6388
השכבה הראשונה היא שכבת הגבינה אותה משטחים על הבישקוטים ומעליה משלבים את הבישקוטים הנותרים.

מוסיפים מעל את שכבת השמנת מסקרפונה.

אפשר לזלף יפה אם רוצים או פשוט לשטח.

 

IMG_6392
 

מכסים ומכניסים להקפאה.

כשעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא,

מפזרים קקאו מעל  ומגישים!

IMG_6462

 

 

תאמינו לי, ביס מושלם !

מטבח איטלקי זה כאן 

 

 

אהבתם את המתכון?

אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה !

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות