פבלובה חגיגית של מלי בן חיים -קונדיטורים מתארחים בבלוג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פאבלובה מהממת עם קרם דיפלומט
עוגה צחורה ויפה ברמות של כלה !

 

לקראת שבועות החלטתי לארח בבלוג קונדיטורים מהרשת, שאני מאוד מעריכה .

התמונות שלהם בפייס ובאינסטגרם פשוט מושלמות ופניתי לכמה מהם שנענו בשמחה לאתגר.

המתכון הראשון של מלי בן חיים המקסימה והמוכשרת.

תודה לך מלי על המתכון .

 

 

שמי מלי ואני עובדת סוציאלית ביום וקונדיטורית בלילה.

סיימתי את הלימודים באסטלה ב 2009 ומאז מאוהבת בתחום ונהנית לאפות.

ניתן לעקוב אחרי באינסטגרם Mali_cook

 

 

 

ועכשיו המתכון לפבלובה המהממת שתכבוש את שולחן החג !

 

 

הצמדו להוראות ותהיה לכם עוגה יפה ומלכותית
עוגה בקוטר 20-22 ס"מ
נכין את המרנג בשיטת המרנג השוויצרי אשר מעניק לנו מרנג מבריק ויציב
מצרכים:
200 גר' חלבונים מ 5 ביצים
320 גר' סוכר
להניח סיר קטן עם מעט מים על להבה בינונית
להניח את החלבונים והסוכר בקערה לערבב קלות ולהניח על הסיר,

להקפיד שלא יהיו הרבה מים בסיר כדי שלא יבואו במגע עם הקערה.

המים אמורים לבעבע בעדינות.
ברגע שהתערובת מגיעה ל – 60 מעלות להסיר מהאש ולהעביר להקצפה.
מקציפים במשך 8 דק' עד לקבלת קצף יציב ומבריק
כעת ניתן לזלף עם צנטר באופן דקורטיבי על תבנית עם נייר אפייה כך


או ניתן להניח עם מרית וליצור צורה עגולה ומעט קעורה כך


לחמם תנור לחום של 90 מעלות

ולאפות 3 שעות
החום הנמוך מבטיח לנו שהפאבלובה תישאר לבנה.
ברגע שהמרנג אפוי ניתן להרכיב מיד או לאחסן בקופסא אטומה עד לשימוש.
קרם דיפלומט:
250 גר' חלב
מקל וניל או מחית וניל
75 גר' סוכר
3 חלמונים
30 גר' קורנפלור
מניחים בקערה חלמונים,סוכר וקורנפלור עם מעט מכמות החלב ומערבבים.
במקביל מחממים את שאר החלב עם גרגירי הוניל עד לכמעט רתיחה ומבצעים השוואת טמפ'
כלומר שופכים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים מערבבים היטב ומחזירים לסיר,

טורפים עד לבעבוע ראשון ומסירים מהאש.
להניח במקרר עטוף הרמטית עם ניילון נצמד.
או לחילופין להעביר למיקסר לערבוב וקירור.

להקציף שמנת מתוקה למרקם יוגורט ולקפל לתוך הקרם.
למלא את הפאבלובה ולקשט בפירות טריים.
*ניתן לחילופין להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולמלא את הפאבלובה.
ניתן גם להקציף 250 גר שמנת מתוקה עם גבינת מסקרפונה ומחית וניל במקום קרם פטיסייר.
חג שמח וטעים🌷

  • במידה ורוצים להפוך את המתכון לפרווה – במקום קרם דיפלומט – מקציפים שמנת צימחית עם אינסטנט פודינג וניל

 

למלי יש כיום עסק בוטיק  טל' 054 2458345

ומעט מהתוצרים המופלאים שלה כאן בתמונות –

 

  

   

צילום – מלי בן חיים

 

תודה לך מלי שהתארחת אצלי בבלוג עם המתכון הנפלא הזה – לבטח אכין אותו בחג כי הוא מושלם !

 

 

מתכונים נוספים לעוגות חגיגיות כאן 

 

וכאן מתכוני שבועות 

חזרה לעמוד הראשי !

תגובות

תגובות