עוגת גלידה טירמיסו – מתכון לעוגת גלידה טירמיסו קפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גלידה טירמיסו – מתכון לעוגת גלידה טירמיסו קפה

הקיץ בעיצומו ואני מחפשת מתכונים קלים , מהירים ושלא דורשים אפייה.

המתכונים המושלמים להכנה בקיץ הן של עוגות הגלידה שממש קל להכין אותן .

כמעט תמיד מונחת אצלי עוגת גלידה במקפיא .

המתכון הבסיסי של שמנת מתוקה וחלב מרוכז , שאליו אפשר לשלב טעמים שונים.

 

הכנתי עוגת גלידה טירמיסו שהיא קצת שונה מהעוגת טירמיסו הקלאסית שאני מכינה .

כאן המתכון לטירמיסו קלאסי.

העוגה קלה , ללא ביצים מכינים ברבע שעה ומכניסים להקפאה ושומרים לאורחים שיבואו בהפתעה, או לפינוק המשפחתי של סוף השבוע .

אין כמו עוגת גלידה לצנן ולהמתיק לנו את הימים הלוהטים – רוצו להכין

קלי קלות,

איך מכינים עוגת גלידה טירמיסו ?

מה דרוש ?  תבנית 24 – 26 קפיצית.

המצרכים-

200 גר’ (חבילה) בישקוטים

2 מנות אספרסו או לחילופין חצי כוס מים רותחים עם כפית קפה נמס

3 כפות ברנדי

המצרכים לקרם –

500 מ”ל שמנת מתוקה

225 גר’ – אריזה של מסקרפונה

100 גר’ גבינת שמנת (אני השתמשתי בגבינה בייתית כאן מתכונים )

200 גר’ חלב מרוכז (חצי קופסא)

אספרסו קצר (חצי כפית נס קפה)

חצי מקל וניל או תמצית איכותית או 3 שקיות סוכר וניל .

כף ברנדי

 

אופן ההכנה-

 

מכינים את הקרם – מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

בקערה נוספת טורפים היטב את הגבינות עם הוניל,חלב מרוכז, אספרסו וברנדי.

מערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

משלבים את השמנת המוקצפת לתוך קרם הגבינות ומערבבים בעדינות עד לתערובת אחידה.

טועמים את הקרם – אם חסר לכם מתיקות, אתם יכולים להוסיף עוד חלב מרוכז.

לטעמי 200 גר’ זה בהחלט מספיק מתוק !

הרכבת העוגה-

מניחים בצלחת את האספרסו והברנדי ומוסיפים מעט מים.

טובלים את הבישקוטים ומסדרים על קרקעית התבנית.

מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים.

טובלים את הבישקוטים הנותרים בתערובת הקפה ומניחים מעל הקרם.

מצפים בקרם הנותר ומיישרים.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה.

להגשה מקשטים באבקת קקאו.

עוגה מושלמת וממש קלה להכנה !

עוגת גלידה טירמיסו – מתכון לעוגת גלידה טירמיסו קפה

רוצו להכין עוגה שווה במיוחד !

מבחר מתכונים לעוגות גבינה 

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments