כופתאות גבינה רומניות לשבועות

 

מאכל מופלא מהמטבח הרומני שכדאי לכם להכיר.

כופתאות גבינה – הרומנים קוראים להן פאפאנש, אצל ההונגרים קוראים להן טורוש גומבוץ.

עיגולי גבינה במתיקות מעודנת, 

מצופים בפירורי לחם קריספיים עם חמאה וסוכר – תגידו יש יותר טוב מזה ?

את כופתאות הגבינה האלה,  מכינים בדרך כלל פעם בשנה בחג השבועות.

חמתי נהגה להכין לנו אותן לחג.

הכופתאות מורכבות בעיקר מגבינה, מבושלות במים (כמו שמבשלים ניוקי ),

אחרי הבישול מצפים אותם במעטה קריספי טעים של פירורי לחם בחמאה וסוכר.

זה פשוט מעדן נפלא 

מוגש עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים -עדיף תוצרת בית. 

 

 

הצטרפו בלייק – לדף של מתנות קטנות בפייסבוק 

 

 

המצרכים – כ- 30 כופתאות – תלוי בגודל הרצוי

300 גר' גבינה מוצקה למאפים כמו – כנען,טוב טעם, השתמשתי בגבינת משק יעקבס

3 כפות סוכר

2 שקיות וניל

גרידה מלימון שלם

קורט מלח

3 כפות סולת 

ביצה גדולה

כף חמאה רכה

 

לציפוי-

30 גר' חמאה

1/3 כוס פירורי לחם

3 כפות סוכר

 

כחצי כוס סולת לגלגול הכופתאות לפני הבישול

 

 

 

לעבודה,

 

מערבבים את כל המרכיבים של תערובת הגבינה.

מכניסים לקירור במקרר לפחות שעתיים.

מחממים סיר עם מים .

יוצרים כדורים בגודל הרצוי (כ-3-4 ס"מ קוטר)

מצפים בסולת מכדררים יפה ומניחים במים הרותחים.

לאחר שהכופתאות צפות ממשיכים בבישול של 2-3 דקות ומוציאים למסננת.

לפני ההגשה מכינים את הציפוי-

במחבת כבדה מחממים חמאה.

משלבים סוכר מערבבים מעט ומשלבים את פירורי הלחם.

מטגנים את הפירורים עד הזהבה קלה.

מעבירים את הכופתאות למחבת ומקפיצים מעט שיצופו בפירורים הקריספיים מכל הצדדים.

מורידים מהאש ומגישים חמים .

להגשה –

מניחים בצלחת 2-3 כופתאות, בצד כף שמנת או קרם פרש וכף ריבת דובדבנים.

זה פשוט מעדן 🙂

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הרומני 

 

כל מתכוני שבועות שלי 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק 

קישור לאינסטגרם שלי 

 

לאור בקשות חוזרות מחברים בכל מיני קבוצות אוכל 

הבהרה- לגבי הגירסא ההונגרית.

ההונגרים מכינים גם כופתאות גבינה מאוד דומות שנקראות  טורוש גומבוץ.

ויש את המתכון ל- גומבוץ – כופתאות ( Gomboc)

אז פניתי לחברה אלופה חוה סתוי שהיא מתמחה בבישול המטבח ההונגרי.

וזה המתכון שלה –

גומבוץ תפוחי אדמה עם שזיפים או משמש

לכופתאות
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 או 1/2 1 כוסות קמח (להכין יותר במידה והבצק עדיין דביק)
2 ביצים
25 גר' חמאה רכה (רבע חבילה)
2 כפות סוכר
קורט מלח
למלית:
כ 300 גר' שזיפים טריים מגולענים או משמשים טריים מגולענים

כשבכל חצי שזיף או משמיש שמים כפית סוכר.

או כ 2 חבילות שזיפים מיובשים מגולענים ומרוככים במים חמים. או צינצנת ריבת פובידל.
או לא ממש הונגרי אותנטי אבל מאוד טעים… משמשים מיובשים ולכל משמש מוכנס מעט מרציפן…

לציפוי:

כ 2 כוסות פירורי לחם
100 גר' חמאה
 סוכר או סוכר קינמון לפיזור.

ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך.
לשפוך מים ולהשאיר את הסיר מכוסה כ 10 דקות. למעוך לפירה. לצנן.
 על משטח עבודה נקי להכין "מכתש" מ כוס הקמח ולהכניס לתוכו את כל החומרים הנוספים כולל הפירה.

ללוש בצק גמיש תוך הוספת הקמח משולי המכתש תוך לישה עד שמתקבל בצק אחיד.

להוסיף קמח לפי הצורך אם הבצק מאוד דביק.
לחלק את הבצק ל 2 חלקים ועל משטח מקומח לרדד כל חלק לעלה בעובי 11 ס"מ. לחתוך לריבועים של 8-10 ס"מ.
להניח בכל ריבוע את המלית שבחרנו. חצי שזיף טרי, שזיף מיובש, כפית ריבה או מישמיש.

לאסוף את שולי הריבוע ולהדק. לגלגל לכדור.
 בסיר גדול להרתיח מים. להוסיף מעט מלח ולהכניס לתוכו את הכופתאות.

לבשל עד שצפות למעלה ועוד כ 5 דקות.
להניח את הכופתאות המוכנות בתוך מסננת.
במחבת גדולה להמיס חמאה. להוסיף פירורי לחם ולטגן תוך עירבוב עד להזהבה.
 לצפות את הכופתאות בפירורי הלחם תוך גילגול (כך אני אוהבת), או לסדר את 

הכופתאות בכלי הגשה ולפזר את פירורי הלחם מעל.
לחובבי מתוק יותר אפשר לפזר גם מעט אבקת סוכר וקינמון.

תודה רבה ,רבה לחווה המקסימה על ההסברים המפורטים והמתכון הנהדר הזה .

עמוד הפייסבוק של חווה למתכונים נוספים שלה – 

https://www.facebook.com/autumn50?pnref=story

תגובות

תגובות