גביניות שמרים

 

 

IMG_1458

 

IMG_1401

 

גביניות שמרים אהובות עלי במיוחד.

מתכון של פעם, בצק שמרים כרוך, אוורירי ורך במילוי גבינה וצימוקים.

קלאסי וטעים .

מטבח מזרח אירופאי במיטבו – הונגרי-רומני שנכנס לכל הקונדיטוריות הטובות בארץ.

אין שבועות בלי גביניות

הרומנים קוראים לה "פלצ'ינטה", אצל ההונגרים זה – "טורוש בלש "

אצלנו במשפחה נהגה להכין את הגביניות סבתא אורה ז"ל חמתה של אחותי.

כל ערב שבועות נהגה להכין 2 תבניות מלאות בגביניות המושלמות האלה .

 

 

 

 

IMG_1391

IMG_1474

בצק שמרים – מעולה לגביניות -קרואסונים- דנישים וקראנצ'ים

הכמות לחצי קילו קמח – אפשר להכפיל את הכמויות כמובן.

 

חצי קילו קמח

25 ג"ר שמרים טריים

2 חלמונים

1/3 כוס סוכר

1סוכר וניל

כפית גרד לימון טרי

כ- 3/4 כוס חלב

1/2 כפית מלח

200 ג"ר חמאה

 

אופן הכנת הבצק-

בכוס לערבב שמרים עם  מעט מהחלב וכפית סוכר, להניח להתפחה כמה דקות.

בקערת המיקסר להניח קמח, ביצים, וניל, חלב ותערובת השמרים,

להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות ולהוסיף 100 ג"ר חמאה.

להמשיך ללוש עוד כ-7 דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת סוף  הלישה להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.

 

 לרדד את הבצק למלבן גדול. למרוח את 100 ג"ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ולקפל על שלוש . 

לקפל לריבוע. לעטוף בניילון לא הדוק.

 

להכניס לקירור- ל-3 שעות לפחות.

לרדד שוב את הבצק למלבן גדול ולקפל שוב ללא חמאה.

להכניס לקירור ללילה.

 

המילוי לגביניות-

350 ג"ר טוב טעם או גבינה באותו מירקם- כנען, טוברוג

1/2 כוס סוכר

3 כפות שמנת מתוקה או גבינת שמנת 

1 כף קורנפלור

1 ביצה קטנה

גרד לימון

רום או וניל איכותי

חופן צימוקים/אוכמניות מיובשות

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

הכנת הגביניות –

מחלקים את הבצק ל- 3 

משטחים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ.

מחלקים את הבצק לריבועים, כ- 10-12.

שמים כף מילוי וסוגרים לצורת מעטפה. 

מורחים על פינות הריבועים ביצה טרופה ומהדקים.

IMG_1354 IMG_1355 IMG_1361

מניחים אותן צמודות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאחר התפחה של כ- 40 דקות,

מורחים בביצה ומכניסים לתנור  מחומם על 170-180 לאפייה של כ-40 דקות.

כשגביניות יוצאות מהתנור להבריש במי סוכר 

בתאבון!

 

IMG_1369

IMG_1372

IMG_1379

 

 IMG_1416

 

חג שבועות שמח 🙂

כנסו לעוד מתכוני שבועות 

 

מתכוני השמרים שלי 

 

חזרה לעמוד הראשי של הבלוג 

 

 

 

תגובות

תגובות